Vanaja Shop -verkkokauppa

Vanaja Shop on uusi kulttuurin verkkokauppa

Antti Krapu, c) Lotta Heikkinen

Hämeenlinnalaiset kulttuuritoimijat ovat avanneet yhteisen verkkokaupan. VanajaShop.fi myy aluksi Sibelius Centerin, Hämeenlinnan Taidemuseon, Hämeenlinnan kaupunginmuseon, Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan ja Hämeenlinna-Seura ry:n tuotteita. Myöhemmin mukaan voi liittyä muitakin kulttuuritoimijoita.

Osa tuotteista on myynnissä myös toimijoiden omissa myymälöissä, esimerkiksi museokaupoissa, mutta verkkokaupan tarjonnassa on myös harvinaisempia tai harvoin kysyttyjä tuotteita, joita myymälöissä on ollut vaikea pitää esillä.

Hämeenlinna – elävä kulttuurikaupunki
Verkkokaupan tarkoituksena on edistää Hämeenlinnan näkyvyyttä elävänä kulttuurikaupunkina. Yhteinen kauppapaikka myös helpottaa hämeenlinnalaisten tai Hämeenlinnaa koskettavien kulttuurituotteiden löytämistä. Kaupasta löytää muun muassa taidekirjoja, paikallishistoriaa, musiikkia, seurakunnan reformaation merkkivuoden tuotteita sekä monenlaisia Sibeliukseen liittyviä tuotteita. Ostokset voi tilata postin kautta kotiin tai tilauksen voi käydä noutamassa Sibelius Centerin myymälästä.

Verkkokaupan on rakentanut hämeenlinnalainen Opiferum ja tuotteiden myynnistä ja lähettämisestä vastaa Wetterhoff Oy ja Sibelius Center.

Mukana olevat toimijat eivät ole asettaneet euromääräisiä myyntitavoitteita. Verkkokauppa on myös tärkeä muistuttaja siitä, minkälaisia kulttuurilaitoksia Hämeenlinnassa toimii. Ehkä joku verkkokauppaa selaava kiinnostuu myös poikkeamaan museoissa ja museokaupoissa.

Lisätiedot:
Hämeenlinnan kaupunginmuseo: amanuenssi Antti Krapu p. 040 569 0035
Hämeenlinnan Taidemuseo: museonjohtaja Taina Lammassaari p. 03 621 2668
Hämeenlinna-Vanajan seurakunta ja Hämeenlinna-Seura ry: viestintäpäällikkö Mikko Hieta, p. 040 804 9325
Sibelius Center: toimitusjohtaja Jaana Rantanen p. 03 626 2640