Idästä tuulee

Museo Skogster 16.2.2017–21.1.2018

Museokeskiviikot Idästä tuulee -teemalla, seminaaritila Anders

• ke 22.2. klo 17.00 Idästä tulleet
    Millaista oli olla venäjänkielinen sodanjälkeisessä Suomessa? Kyyrölä-kerhon puheenjohtaja Antonina Sosunov-Perälä. lisätietoa
  • ke 8.3. klo 17.00 Ikonitaide Hämeenlinnan ortodoksisessa seurakunnassa
    Kirkkoherra Markku Aroma. lisätietoa
  • ke 22.3. klo 17.00, ohjelma tarkentuu lähipäivinä

Idästä tuulee – Suomi 100

Mitä itätuuli on tuonut mukanaan? Ainakin tsaarinkuvia ja samovaareja, posliinia ja muotia Pietarista, DDR-autoja ja Leningradin matkoja, peruskoulun, Nukkumatin ja Myyrän. Hämeenlinnan kaupunginmuseo osallistuu Suomen itsenäisyyden juhlavuoteen avaamalla näyttelyn, jossa tehdään mielikuvamatka Venäjän vallan aikaiseen Suuriruhtinaskunta Suomeen, itäistä uhkaa vastaan puolustautuvaan sodanaikaiseen Suomeen ja Neuvostoliiton naapurimaana tasapainottelevaan YYA-Suomeen, jonka arkeen kuuluivat opit, esineet ja kuvastot itäisen naapurin vaikutuspiiristä.

Näyttely tarjoaa museokävijöille mahdollisuuden pohtia ja käsitellä itäisiä kulttuuripiirteitä ja poliittisten vaiheiden vaikutuksia Suomen arkipäivän elämässä, esinekulttuurissa ja kaupunkiympäristössä. Aihe on kaikille suomalaisille tärkeä, ja siksi sen käsittely ja ymmärtäminen antaa perspektiiviä omasta elämästä ja historiasta. Näyttely avaa myös Suomen ulkopuolelta tulleille maan Venäjä-suhteiden taustaa.

Näyttely avaa Museo Skogsterin yläkerran uuden päänäyttelytilan. Jaa museokokemuksesi ja kuvasi somessa #idästätuulee tai #museoskogster.

Venäläisten sotilaiden ampumaharjoitus Parolassa.
Juri Gagarin vierailulla Hämeenlinnassa.