Idästä tuulee

Museo Skogster 16.2.2017–21.1.2018

Idästä tuulee – Suomi 100

Mitä itätuuli on tuonut mukanaan? Ainakin tsaarinkuvia ja samovaareja, posliinia ja muotia Pietarista, DDR-autoja ja Leningradin matkoja, peruskoulun, Nukkumatin ja Myyrän. Hämeenlinnan kaupunginmuseo osallistuu Suomen itsenäisyyden juhlavuoteen avaamalla näyttelyn, jossa tehdään mielikuvamatka Venäjän vallan aikaiseen Suuriruhtinaskunta Suomeen, itäistä uhkaa vastaan puolustautuvaan sodanaikaiseen Suomeen ja Neuvostoliiton naapurimaana tasapainottelevaan YYA-Suomeen, jonka arkeen kuuluivat opit, esineet ja kuvastot itäisen naapurin vaikutuspiiristä.

Näyttely tarjoaa museokävijöille mahdollisuuden pohtia ja käsitellä itäisiä kulttuuripiirteitä ja poliittisten vaiheiden vaikutuksia Suomen arkipäivän elämässä, esinekulttuurissa ja kaupunkiympäristössä. Aihe on kaikille suomalaisille tärkeä, ja siksi sen käsittely ja ymmärtäminen antaa perspektiiviä omasta elämästä ja historiasta. Näyttely avaa myös Suomen ulkopuolelta tulleille maan Venäjä-suhteiden taustaa.

Jaa museokokemuksesi ja kuvasi somessa #idästätuulee tai #museoskogster.

Opastukset ennakkovarauksella: suomi ja englanti 40 €, Kanta-Hämeen perusopetus ja varhaiskasvatus ilmaiseksi.

Näyttely avaa Museo Skogsterin yläkerran uuden päänäyttelytilan.

Museo Skogster, Raatihuoneenkatu 8, 13100 Hämeenlinna

Venäläisten sotilaiden ampumaharjoitus Parolassa.
Juri Gagarin vierailulla Hämeenlinnassa.