Taiteiden Yö 25.8.2017

Hämeenlinnan Taiteiden yö on vuonna 2013 alkunsa saanut kulttuurintäyteinen kaupunkifestivaali, joka järjestetään elokuun lopulla. Taiteiden yön karnevaalit ovat houkutelleet vuosittain kaduille, museoihin, gallerioihin, työhuoneisiin sekä muihin tiloihin useita tuhansia kävijöitä ympäri Hämeenlinnan keskustaa. Ohjelma tuotetaan verkostomaisesti niin kulttuurin ja taiteen ammattilaisten kuin harrastajien toimesta. Taiteiden yö on yleisölle pääsymaksuton tapahtuma.

Taiteiden yö pe 25.8. Hämeenlinnan kaupunginmuseon kohteissa:

Museo Skogster

Vapaa pääsy klo 18-22: Idästä tuulee (Suomi 100) ja Ooh, Hämeenlinna -näyttelyt.

Venäläisiä mykkäelokuvia 1900-luvun alusta, tarkempi ohjelma varmistuu kesän aikana.

Oopperakohtauksia Idästä tuulee -näyttelyn hengessä, Bel Canton ystävät ry, aikataulu ja ohjelma tarkentuvat kesän aikana.

Museo Skogster, Raatihuoneenkatu 8, 13100 Hämeenlinna

Sibeliuksen syntymäkoti

Vapaa pääsy klo 18-21.

Jouko Pullinen: Äänimaisemia (Suomi 100 taidehaaste). Grafiikkaa ja puuta yhdistelevä Äänimaisemia-teos luonnostelee visuaalisia notaatioita Sibeliuksen musiikin vaikutuspiirissä. Se on kuin partituuri, joka odottaa tulkitsijaansa.

Eläväiset lausujat – Marja Hakola, Tuija Kanerva ja Maija Lampinen esittävät runoja presidentittäristämme. Tekstejä ovat kirjoittaneet Jenni Haukio, Eeva Ahtisaari, Kaisa Kallio, Sylvi Kekkonen, Gerda Ryti, Elsa Heporauta, Maija-Liisa Vartio & Paavo Haavikko, Salme Saure, Saska Saarikoski, Sirkka-Liisa Lehtinen & Sirkka Svinhufvud ja Sinikka Nopola.

• klo 18 Presidentittäret-esitys, Eläväiset lausujat, kesto 25 min
  • klo 19 Presidentittäret-esitys, Eläväiset lausujat, kesto 25 min
  • klo 20 Presidentittäret-esitys, Eläväiset lausujat, kesto 25 min

Sibeliuksen syntymäkoti, Halltuskatu 11, 13100 Hämeenlinna

Palanderin talo

Vapaa pääsy klo 18-20.30, opastetut taidekierrokset puolen tunnin välein.

Jukka Teittinen: Välitiloja (Suomi 100 taidehaaste). Maalauksia akryylillä kankaalle, joissa pohditaan ihmiselämää menneen ja tulevan välissä, osana jatkuvaa liikettä.

• klo 18 Taidekierros: Porvariskodin taulut ja Välitiloja, kesto 30 min
  • klo 18.30 Taidekierros: Porvariskodin taulut ja Välitiloja, kesto 30 min