Henkimaailman juttuja

Tulossa: Museo Skogster 22.2.2019–19.1.2020

Ihmisyyteen kuuluu voimakas halu löytää merkityksiä käsin kosketeltavan maailman ulkopuolisille kokemuksille. Ajan myötä eri kulttuureissa on syntynyt runsas uskomusten, uskontojen ja tarinoiden perinne.

Henkimaailman juttuja -näyttelyssä käsitellään suomalaista ja hämäläistä tarustoa ja kummia kokemuksia. Uskomuksemme eivät ole muuttumattomia, vaan ne ovat elävää ja mukautuvaa kulttuuria. Luomme jatkuvasti uusia merkityksiä ja selityksiä.

Myyttinen muinaisuus näyttäytyy tarinoiden ja uskomusten lisäksi nimistössä ja maisemassa. Nykyaikaa lähestyttäessä näyttelyssä käsitellään teemoja kuolleiden hengistä, noituudesta ja kummituksista aina kauhukirjallisuuteen, salatieteisiin ja viihdekulttuuriin.

Tutustu 22.2. avajaisillan ohjelmaan

Opastukset

• Opastettu kierros näyttelyssä päivittäin (ti-su) klo 13.00 yksittäisille vieraille.
  • Kierrokset ryhmille ennakkovarauksella: suomi ja englanti 55 €, Kanta-Hämeen perusopetus ja varhaiskasvatus ilmaiseksi.

Luentosarja Museokeskiviikoissa 13.–24.4.2019

Henkimaailman juttuja -luentosarjassa kuullaan asiantuntevia puheenvuoroja näyttelyn teemoista. Luennot seminaaritila Anderssissa keskiviikkoisin klo 17.00. lisätietoa

Hämeenlinnan kaupunginmuseo – Museo Skogster, Raatihuoneenkatu 8, 13100 Hämeenlinna