Jannen Hämeenlinna -kävelykierros 25.9.2016

Jannen Hämeenlinna
Sunnuntaisin 15. ja 29.5. sekä 4. ja 25.9.2016
Lähtö Hämeenlinnan kirkolta klo 13.00

  • Kävelyopastus Jannen koti- ja koulukulmilla
  • Opastettu kierros Sibeliuksen syntymäkodissa
  • Pianotaiteilija Tuomas Nikkasen musisointia

Lippuja kierroksen aluksi oppaalta, hinta 15€. Mukaan mahtuu 25 henkeä. Kesto 2h.

Kirkkoulkoa_kuva1890_468

Nuoren Sibeliuksen maailmassa

Jannen Hämeenlinna -kierroksilla eläydytään toukokuussa ja syyskuussa Jean Sibeliuksen nuoruuden maailmaan. Kierrokset alkavat Hämeenlinnan kirkolta kävelyopastuksella säveltäjän koti- ja koulukulmiin.

Aluksi kuullaan Sibeliuksen ajan Hämeenlinnan kaupungista ja aikakauden elämästä. Seuraavaksi tutustutaan Sibeliuksen puiston soiviin penkkeihin ja Jannen isöäidin kodin tunnelmiin. Kouluaikoja käsitellään sekä nykyisen että Jannen aikaisen lyseorakennuksen maisemissa.

Kävelykierros päättyy Sibeliuksen syntymäkotiin, jossa museoon tutustutaan talon omalla opastetulla kierroksella. Opastuksen jälkeen iltapäivän huipentaa pianotaiteilija Tuomas Nikkanen, joka musisoi syntymäkodissa.

Yhteistyössä: Kanta-Hämeen Oppaat ry, Hämeenlinnan kaupunginmuseo ja Pianonsoitonopettaja Tuomas Nikkanen Tmi.