Kesämatineoiden avaus 5.6.2016

Sibeliuksen syntymäkodin kesämatineat
su 5.6.2016 klo 14.00
Hämeenlinnan Lyseon Janne-sali (Linnankatu 12–14)

kuva: Petri Riski

Sibelius-opiston harmonikkaorkesteri soittaa Sibeliusta

Sibelius-opiston Harmonikkaorkesteri ja Junioriharmonikat Reijo Ahosen johdolla avaavat tämän kesän Sibeliuksen syntymäkodin kesämatineasarjan.

Harmonikkaorkesteri on toiminut Sibelius-opistossa vuodesta 2003 alkaen. Sekä Harmonikkaorkesteri että Junioriharmonikat ovat voittaneet useita kertoja Harmonikkaorkestereiden Suomen mestaruuden. Viimeisin voitto tuli tänä keväänä Turussa käydyissä kilpailuissa.

Harmonikkaorkesteri soittaa musiikkia laidasta laitaan; klassista, elokuvamusiikkia, kansanmusiikkia, tango nuevoa, pop- ja rockmusiikkia, perinteistä harmonikkaviihdettä unohtamatta. Sibeliuksen musiikkiin tartuttiin ensimmäisen kerran vuonna 2014, ja menneen Sibelius-juhlavuoden merkeissä ohjelmistoon tuli useita Sibeliuksen teoksia.

Sunnuntain kesämatinean ohjelmassa Hämeenlinnan Lyseon Janne-salissa kuullaan muun muassa Vesipisaroita uutena sovituksena sekä kaikkien tuntemat Andante festivo ja Valse triste harmonikkaorkesterille uudelleen soitinnettuina.

Liput ovelta 10/7/4e. Samalla lipulla on mahdollisuus osallistua matinean jälkeen alkavalle Sibeliuksen syntymäkodin opastetulle kierrokselle.

Kesämatineat 5.6.-28.8.2016 ohjelma