Nuottiavainpolku 17.9.2016

La 17.9.2016 klo 10.00-14.00
Hämeenlinnan keskusta

Koko perheelle suunnattu toiminnallinen tapahtuma sibeliaanisessa hengessä. Päivän aikana kierretään Jannen jalanjäljillä ympäri Hämeenlinnan keskustaa erilaisilla rasteilla tehtäviä tehden ja ohjelmanumeroista nauttien.

Tänä vuonna kaupunginmuseon kohteista mukana on Sibeliuksen syntymäkoti, jossa Erkki Korhonen toimii elävänä jukeboxina. Vapaa pääsy museoon klo 10-14.

Nuottiavainpolun rastit

  1. Sibeliuksen puisto – Kaisan kukka yhdessä Sibelius-seuran jäsenien kanssa ylläpitävät kukkaraamein järjestettyä selfie pistettä, jossa voit ottaa kuvia itsestäsi tai kavereidesi kanssa. Rastin ohella voit istahtaa puiston penkeille kuuntelemaan Sibeliuksen sävelmiä.
  2. Lyseo – Haluatko kurkistaa Sibeliuksen aikaiseen 1800-luvun lopun koulunkäyntiin eri aineiden opettajien johdolla? Päivän lukujärjestyksessä tarjolla matematiikkaa, kaunokirjoitusta, luonnontieteitä, historiaa, fysiikkaa, latinaa ja laulantoa. Saattaapa olla, että kohtaat itsensä Jannen viuluineen tai ehkäpä Joci-setä koputtaa olkapäätäsi. Lyseon käytävät ovat nähneet ja kuulleet monta tarinaa ja nyt myös Sinulla on mahdollisuus kuulla niistä muutamia tutustumiskierroksella koulussa. Rastin järjestäjinä toimivat nykypäivän lyseolaiset. Tervetuloa Lyseolle – Sibeliuksen kouluun!
  3. Sibeliuksen syntymäkoti – Elävänä jukeboxina pianisti Erkki Korhonen, jolta voit toivoa mieleistäsi Sibeliuksen kappaletta soitettavaksi. Vapaa pääsy museoon.
  4. Verkatehdas, ARX-talo – Laulua, leikkiä ja hevosmaisia tunnelmia ! Tyttöbändi Liisat esiintyy klo. 11 ja 13, leikkejä kepparitallilla Galleria Arxissa, tallidisko ja työpajassa äänekästä menoa eläinystävien kanssa sekä herkuttelua Art Café Intolassa.
  5. Café Laurell – Istahda hetkeksi alas kuuntelemaan musiikkia kahvin ja leivoksien merkeissä, Nuottiavainpolku tarjouksena Sibelius-leivos + kahvi.
  6. Sibelius Center – Osallistu karaokeen yksin tai yhdessä kavereidesi kanssa, ohella voit shoppailla Sibelius-aiheisia tuotteita. Paljon erinomaisia tarjouksia mm. t-paidoista.

Tapahtuma huipentuu Verkatehtaan Vanaja-Salissa esiintyvän Sinfonia Lahden konserttiin, jossa uusi ylikapellimestari johdattaa yleisön Hämeenlinnan Luonto ja vesi -teemaan Sibeliuksen sävelin. Kun käyt vähintään kolmella rastilla, olet oikeutettu saamaan lipun viiden (5) euron hintaan, normaalihinnan ollessa 32€.