Joulun sävelin: Duo Riitta Muikku & Tuomas Nikkanen 21.12.2016

kuvia2015-21Sibeliuksen syntymäkoti
ke 21.12.2016 klo 19.00

 

Riitta Muikku, sopraano
Tuomas Nikkanen, piano

 

 

Liput: 22 / 18 / 15 €

Joulun sävelin

Sopraano Riitta Muikun ja pianisti Tuomas Nikkasen joulukonsertti Joulun sävelin sisältää tunnettuja ja vähemmän tunnettuja joulu- ja talviaiheisia lauluja ja pianosävellyksiä.

Konsertin ytimen muodostaa Jean Sibeliuksen joululauluopus op.1,  joka kuullaan alkuperäisasussaan. Opuksen viidestä laulusta vain yksi on suomenkielinen ja loput neljä ruotsinkielisiä. Muita ohjelman tunnettuja numeroita ovat Karl Collanin Sylvian joululaulu ja Schubertin Ave Maria.

Konsertin vähemmän tunnettuja sävellyksiä edustaa Ilmari Hannikaisen kolme talviaiheista laulua. Ilmari Hannikainen oli aikansa suuria pianisteja ja lahjakas säveltäjä. Hannikaisen teoksiin lukeutuu musiikkinäytelmä Talkootanssit, merkittävää pianomusiikkia sekä suuri joukko suurelta osalta tuntemattomaksi jääneitä hienoja yksinlauluja.

Kansainvälistä uraa tekevä liedpari Riitta Muikku & Tuomas Nikkanen on tehnyt aktiivista yhteistyötä vuodesta 2013. Duo on esiintynyt ahkerasti Hämeenlinnassa erityisesti Sibeliuksen syntymäkodissa. Parhaillaan he työstävät Robert ja Clara Schumannin sävellyksistä koostuvaa levyä, joka julkaistaan äitienpäiväksi.

Lippuja ennakkoon Tiketistä ja Sibeliuksen syntymäkodista sekä ovelta ennen konserttia.
Hintakategoriat:  22 €  aikuiset / 18 € eläkeläiset / 15 €  lapset alle 12 vuotta.

Sibeliuksen syntymäkoti, Hallituskatu 11