Ilmaispäivä kaupungin museoissa 19.1.2017

Per Brahe. Kuva, Helsingin yliopistomuseo
Per Brahe. Kuva, Helsingin yliopistomuseo

Torstaina 19.1.2017 Hämeenlinnan kaupunki täyttää 378 vuotta. Syntymäpäivän kunniaksi Hämeenlinnan Taidemuseoon, Sibeliuksen syntymäkotiin, Palanderin taloon ja Museo Skogsteriin on vapaa pääsy.

Hämeenlinnan kaupunginmuseon kohteista Museo Skogster on avoinna klo 11-17. Hämeenlinnan syntymäpäivään liittyen kannattaa käydä kokemassa hauska Ooh, Hämeenlinna! -näyttely ja siellä pyörivä parikymmenminuuttinen multivisio kaupungin vaiheista. Lisäksi Skogsterin museokaupassa on syntymäpäivänä alennusmyynti. Sibeliuksen syntymäkoti ja Palanderin talo ovat avoinna klo 12-16. Molemmissa museoissa eläydytään 1800-luvun lopun Hämeenlinnaan. Palanderin talossa on vapaa kierto omaan tahtiin.

Hämeenlinnan Taidemuseo on avoinna klo 11-18. Esillä on kaksi näyttelyä Yhteiset kuvamme ja Ihme. Yhteiset kuvamme esittelee taidetta usealta eri vuosikymmeneltä ja taiteilijalta, kuten Akseli Gallen-Kallelalta, Pekka Haloselta, Eero Järnefeltiltä, Helene Schjerfbeckilta, Tyko Salliselta, Erkki Hienoselta, Ossi Voutilaiselta ja Pentti Hammarbergilta. Aimokoulun 30-vuotista historiaa juhlistava Ihme koostuu puolestaan koulun 5-19-vuotiaiden oppilaiden teoksista. Teokset edustavat sekä käsityön perinteitä että nykytaiteen moninaisia ilmaisumuotoja. Yleisöopastus Yhteiset kuvamme -näyttelyssä klo 14.