Tšaikovski-iltapäivä 19.2.2017

Sibeliuksen syntymäkoti
su 19.2.2017 klo 16.00

 

Duo Riitta Muikku & Tuomas Nikkanen

 

 

Pjotr Tšaikovskin lauluja ja pianosävellyksiä

Duo Riitta Muikku & Tuomas Nikkanen on rakentanut läpileikkauksen Tšaikovskin yksinlaulutuotannosta, joka monipuolisuudessaan ja laadukkuudessaan on paljon yleisesti ajateltua merkittävämpi. Tšaikovski oli yksi romantiikan vuosisadan rakastetuimmista mestareista, jonka suurta ammatillista menestystä varjosti järkyttävä, osittain mysteeriksi jäänyt kuolema ja kohtalo tsaarinaikaisen Venäjän Pietarissa.

Suuren venäläisen romantikon romansseista ja pianosävellyksistä koostuva iltapäiväkonsertti on osa Idästä tuulee -näyttelyn avajaisviikon tapahtumia. Idästä tuulee 16.2.2017–21.1.2018, Museo Skogster.

Duo Muikku & Nikkanen on tehnyt yhteistyötä vuodesta 2013. Duo on on konsertoinut erityisesti Etelä-Suomessa erilaisin ohjelmakoonaisuuksin. Duon konsertissa on korostunut pyrkimys löytää kiinnostava näkökulma esitettävään ohjelmistoon, joka myös asettaa sävelletyn musiikin ja sen säveltäjät niin aikakautensa kuin oman henkilöhistoriansakin viitekehykseen.

Duo on myös mielellään keskittynyt yksittäisten säveltäjien muotokuvakonsertteihin. Näissä konserteissa yleisö tutustutetaan säveltäjän erityisluonteeseen lauluista ja pianokappaleista muodostuvan ohjelmakokonaisuuden kautta. Duo on rakentanut tällaiset kokonaisuudet Tšaikovskin lisäksi mm. Franz Schubertista, Franz Lisztistä ja Sergei Rahmaninovista.

Liput: 25/22/18 € ovelta tai ennakkoon Tiketistä