Palanderin talon Talvirieha 11.3.2017

Talvirieha
la 11.3.2017 klo 12–16

Mäenlaskua Linnankadulla ja paljon puuhaa koko perheelle lauantaina 11.3.2017 klo 12–16 Palanderin talon pihalla, Linnankadun varrella ja pääkirjastossa. Vapaa pääsy ja kierto omaan tahtiin kotimuseossa. Omat pulkat mukaan!

Seikkaile tutkimusmatkalla

Tänä vuonna Talviriehan teemana ovat 100 vuotta sitten julkisuuden valokeilassa olleet tutkimusmatkailijat. Talviriehan satukarttaa seurataan seikkaillen oikeiden tutkimusmatkailijoiden jäljillä. Linnankadun pulkkamäessä ollaan naparetkellä ja Andien vuoristosta muistuttavat Ylitalon ihanat alpakat, jotka ovat paikalla klo 12–14.

Muissa tehtäväpisteissä ja Palanderin talon huoneissa ollaan välillä viidakoissa, savannilla tai Pohjois-Amerikan preerioilla ja ongitaan vaarallisten vesistöjen syvyyksistä ties mitä. Hauska tutkimusmatkailu jatkuu myös pääkirjastossa.

Palanderin talon sisäpihan keitaalta aavikon uuvuttamat tutkimusmatkailijat voivat ostaa vohveleita, mehua, kahvia ja muuta mutusteltavaa. Tapahtumassa hyörii myös satuhahmo Myyrä, joka on Museo Skogsterin Idästä tuulee -näyttelyn maskotti.

Lumet, liikenne ja pysäköinti

Linnankadulle tuodaan siirtolunta pulkkamäen pohjaksi perjantaina 10.3. klo 8.00 alkaen. Linnankatu on suljettu yleiseltä liikenteeltä Lukiokadun ja Koulukadun välillä maanantaiaamuun 13.3. saakka tai kunnes lumet on siivottu. Myös pysäköinti Linnankadulla on perjantaiaamusta maanantaiaamuun Lukiokatu–Koulukatu välisellä osuudella kielletty.

Siirtolumi on peräisin Hämeenlinnan Liikuntahallit Oy:n kentiltä ja halleilta. Lumenpoiston hoitaa Linnaninfra.

Omat pulkat mukaan!