Lied-ilta 17.5.2017

Hyväntekeväisyyskonsertti
Sibeliuksen syntymäkoti
ke 17.5.2017 klo 18.00

 

Robert Näse, baritoni
Andrei Roth, piano

 

Liput: 20/17/10 €

 

Hyväntekeväisyyskonsertti wieniläissävelin

Baritoni Robert Näse ja pianisti Andrei Roth konsertoivat Sibeliuksen syntymäkodissa Hämeenlinnassa 17.5.2017 klo 18. Itä-Euroopan juutalaisvanhuksia auttavan Hilfe und Hoffnung-järjestön ja sen suomalaisen tukiyhdistyksen järjestämässä konsertissa kuullaan pääasiassa ooppera- ja liedmusiikkia säveltäjäniminä Beethoven, Massenet, Schumann, Guastavino, Poulenc ja Sibelius.

Robert Näse valmistui vuonna 2016 Sibelius-Akatemian oopperakoulutuksesta, ja parhaillaan hän viimeistelee laulupedagogin opintoja Helsingin Ammattikorkeakoulu Metropoliassa. Kruunupyystä lähtöisin olevan Ropertin opettajia ovat olleet mm.  Jaakko Kortekangas, Marjut Hannula, Tom Krause, Jorma Hynninen ja Olaf Bär. Oopperagenren ulkopuolelta Robertilla on varsin kattava liedohjelmisto, ja hän on säännöllisesti esiintynyt oratorioiden ja muiden kirkkoteosten solistina.

Andrei Roth syntyi Romaniassa ja valmistui musiikkipedagokiksi vuonna 1970 Gh. Dima Konservatoriosta Cluj Napocassa, erikoistuen kuoro- ja orkesterijohtoon. Vuodesta 1989 Andrei on asunut Wienissä ja toiminut pianistina säestäen laulajia (ooppera, lieder) agentuurissa. Konsertteja hän on pitänyt muun muassa Japanissa, Italiassa, Sloveniassa, Ruotsissa, Israelissa, Puolassa, Unkarissa ja Espanjassa.

Konsertin järjestää wieniläinen Hilfe und Hoffnung -yhdistys yhdessä Suomessa toimivan tukiyhdistyksensä, Eeva Huberin työn tuki r.y., kanssa. Toiminnan perusti suomalaissyntyinen Eeva Huber yli 30 vuotta sitten nähtyään Itävaltaan muutettuaan konkreettisesti toisen maailmansodan ja holokaustin seurauksia. Aluksi avustustyön kohteena olivat Neuvostoliiton juutalaiset ja sen alueelta Wienin kautta Israeliin muuttavat juutalaiset. Tällä hetkellä tärkeimmän kohderyhmän muodostavat Itä- Euroopan vaikeissa oloissa elävät juutalaisvanhukset, joista monet ovat kokeneet sodan ja selviytyneet kahdesta hirmuhallinnosta.

Andrei Roth sekä Hannu ja Anne Ylitalo esittelevät kuvin, sanoin ja sävelin yhdistyksen tämänhetkistä työtä konserttia edeltävänä iltana 16.5. klo 18.30 Hämeenlinnan Helluntaiseurakunnassa, Turuntie 12.

Sibeliuksen syntymäkoti, Hallituskatu 11, Hämeenlinna