Kesämatinea 18.6.2017

Sibeliuksen syntymäkoti
su 18.6.2017 klo 14.00

 

Anni Loukomies, mezzosopraano
Kirsti Manninen, piano

 

Liput ovelta: 10 / 7 / 4 €

 

Kesämatineassa Sibeliuksen laulumusiikin hittejä

Sibeliuksen syntymäkodin kesämatineasarjassa 18.6. klo 14 esiintyvät mezzosopraano Anni Loukomies ja pianisti Kirsti Manninen.

Ohjelmassa kuullaan Sibeliuksen vuosisadan vaihteessa säveltämää laulumusiikkia: Vilse op. 17:4, Svarta rosor op 36:1, Men min fågel märks dock icke op. 36:2, Demanten på marssnön op. 36:6, Första kyssen op. 37:1, Flickan kom ifrån sin älsklings möte op. 37:5. Matineaohjelmaan valitut laulut ovat myöhäisromanttiseen tyyliin sävellettyjä teoksia, jotka jo ensiesityksistään lähtien ovat kuuluneet Sibeliuksen suosituimpiin yksinlauluihin. Lisäksi kuullan lauluja säveltäjämestarin viimeiseltä sävellyskaudelta: Blåsippan op. 88:1, Blommans öde op 88:6, Vem styrde hit din väg op. 90:6 ja Små flickorna (1920). Pianisti Kirsti Mannisen tulkitsemana kuullaan pianoteokset: Andantino op. 24:7 ja Kuusi op. 75:5.

Anni Loukomies on filosofian tohtori, kasvatustieteen maisteri, luokanopettaja, opettajankouluttaja ja tutkija. Väitöskirja, joka valmistui vuonna 2013, käsittelee luonnontieteiden opiskelumotivaatiota. Anni Loukomies työskentelee Helsingin yliopiston Viikin normaalikoulussa luokanlehtorina ja opettajankouluttajana sekä post doc -tutkijana Helsingin yliopiston opettajankoulutuslaitoksella. Klassista laulua Anni Loukomies on opiskellut 1990-luvun alusta lähtien, vuodesta 1994 Päivi Hirvikosken johdolla. Vuonna 2009 Loukomies suoritti C-kurssin erinomaisin arvosanoin. Tällä hetkellä hän opiskelee muusikoksi Helsingin Konservatoriossa opettajanaan Ritva Laamanen.

Pianisti Kirsti Manninen on opiskellut Lahden ammattikorkeakoulussa Raija Kerpon johdolla, ja valmistunut muusikoksi vuonna 2013. Tällä hetkellä hän opiskelee Metropolia ammattikorkeakoulussa musiikkipedagogiksi, opettajanaan Joonas Pohjonen. Lisäksi hän on osallistunut mm. Ilmo Rannan lied-mestarikurssille. Hän on esiintynyt kamarimuusikkona eri yhtyeissä ja lied-pianistina useiden laulajien kanssa, mm. Kootut sisaret -konserttisarja Järvenpäässä 2013 ja 2014. Hän myös teki opinnäytetyönsä aiheenaan dramatisoitu liedkonsertti. Opiskelujen ohessa hän toimii säestäjänä Nastolan musiikkikoulussa.

Kuva, Joonas Tuominen (vas. Anni Loukomies ja Kirsti Manninen)

Kesämatineoiden ohjelma 4.6.–27.8.2017. Sibeliuksen musiikista koostuvat reilun puolen tunnin kestoiset konsertit alkavat sunnuntaisin klo 14.00 ja lippuun sisältyy Sibeliuksen syntymäkodin opastus.

Sibeliuksen syntymäkoti, Hallituskatu 11, 13100 Hämeenlinna