Kesämatineoiden avaus 4.6.2017

Sibeliuksen syntymäkoti
su 4.6.2017 klo 14.00

Anna Heinonen, piano
Saana Mäkitalo, piano
Sonja Niinikoski, piano
Aino Posti, piano

Elsa Löytynoja, viulu
Ulla Wirtanen, piano

Elina Niiniskorpi, viulu
Pietari Saarikko, sello
Sara Liina Heikkilä, piano

Liput ovelta: 10 / 7 / 4 €

Sibeliuksen syntymäkodin Kesämatineoiden avauskonsertti

Sibeliuksen syntymäkodin Kesämatineat-sarjan avauskonsertissa kuullaan Jean Sibeliuksen piano-, viulu- ja sellomusiikkia Sibelius-opiston ja Vanajaveden opiston nuorten muusikoiden sekä pianisti Ulla Wirtasen tulkitsemana.

Nuorten muusikoiden ohjelmassa kuullaan muun muassa pianoteokset Impromptu op. 5:6, Valse op. 34:1, Valsette op. 40:1, Berceuse op. 40:5, Kuusi op. 75:5 ja Piece enfantine op. 76:8, Mazurka op.81:1 viululle, Andantino C sellolle, Sibeliuksen ensimmäiseksi sävellykseksi mainittu Vesipisaroita sekä Souvenir op. 99:3 Josef Mórón sovituksena viululle, sellolle ja pianolle. Pianisti Ulla Wirtasen tulkitsemana kuullaan pianoteokset Nocturne op. 24:8, Romanssi op. 24:9, ja Barcarola op. 24:10.

Sunnuntain matineassa soittavat nuoret muusikot ovat 11–17 –vuotiaita ja ovat opinnoissaan musiikin perustasolla. Pianisti Ulla Wirtanen on valmistunut pianonsoiton opettajaksi Svenska Yrkeshögskolanista Pietarsaaresta ja jatkanut opintojaan Metropolia Ammattikorkeakoulussa, pääaineenaan cembalon soitto. Vuonna 2015 hän valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta, pääaineenaan cembalo. Liedmusiikkia Ulla on opiskellut Heikki Pellisen, Ilmo Rannan, Kiril Kozlovskyn sekä Christine Bengtssonin johdolla. Tällä hetkellä hän toimii pianonsoiton opettajana Vanajaveden Opistossa ja Sibelius-opistossa.

Matineat jatkuvat kesäsunnuntaisin elokuun loppuun saakka. Reilun puolen tunnin kestoiset konsertit alkavat klo 14.00. Lippuun sisältyy Sibeliuksen syntymäkodin opastus, joka alkaa konsertin jälkeen. Kesämatineoiden ohjelma 4.6.–27.8.2017.

Sibeliuksen syntymäkoti, Hallituskatu 11, 13100 Hämeenlinna