Kesämatinea 20.8.2017

Sibeliuksen syntymäkoti
su 20.8.2017 klo 14.00

 

Un4gettable:
Valtteri Tolppi, viulu
Aapo Sippola, viulu
Elina Heikkilä, alttoviulu
Peik von Konow, sello
Christian Freund, piano

***

Sibelius-matineassa jousikvartetti Un4gettable

Sibeliuksen syntymäkodin kesämatineasarjassa sunnuntaina 20.8. klo 14 soittaa jousikvartetti Un4gettable Valtteri Tolppi (I viulu), Aapo Sippola (II viulu), Elina Heikkilä (alttoviulu) ja Peik von Konow (sello) sekä Christian Freund (piano).

Konsertissa kuullaan Jean Sibeliuksen teokset Vesipisaroita (1881), Andantino C (1884), Impromptu jousille op. 5:6, Sydämeni laulu op. 18:6, Soi kiitokseksi Luojan op. 23:6a, Finlandia op. 26, Berceuse op. 40:5, Romance op. 78:2, Mazurka op. 81:1, Jääkärinmarssi op. 91a, Andante Festivo op. 117.

Muusikot esittäytyvät

Jousikvartetti Un4gettable koottiin syksyllä 2015 Sibelius-opiston Kamariorkesterin edistyneimmistä jousisoittajista. Kvartetti on esiintynyt lukuisissa erilaisissa tilaisuuksissa Hämeenlinnassa ja lähiseuduilla. Ohjelmistossa on teoksia 1600-luvun barokista nykypäivään, pääpaino on Sibeliuksen musiikissa.

Valtteri Tolppi: ”Aloitin musiikkiopintoni Hämeenlinnan Sibelius-opistossa 5 -vuotiaana syksyllä 2004. Pääaineenani opiskelen viulua Vesa Kankaisen ja Janne Malmivaaran johdolla. Tänä syksyllä aloitan ammattiopinnot Helsingin konservatoriossa. Olen ollut mukana Sibelius – ja Itsenäisyysfantasiassa, Lemmenpisaroita-musikaalissa, Nuottiavainpolun rasteilla, Taiteiden yössä sekä lukuisissa pienemmissä projekteissa joko solistina tai yhtyesoittajana.”

Aapo Sippola: ”Olen 18-vuotias lukiolainen. Aloitin viulunsoiton 4 – vuotiaana Laukaassa, opinnot jatkuivat Jyväskylän musiikkiopistossa, jossa soitin myös Nuorisosinfoniaorkesterissa. Kahdeksan vuoden ajan soitin Saksassa, jossa unkarilaisen opettajani johdolla ylsin viulukilpailuissa toiselle sijalle. Opintoni Sibelius-opistossa alkoivat pari vuotta sitten. Un4gettable -kokoonpanon lisäksi soitan Sibelius-opiston Kamariorkesterissa. Viulunsoiton lisäksi harrastan jääkiekkoa, salibandyä, pyöräilyä ja käyn kuntosalilla.”

Elina Heikkilä: ”Olen 18-vuotias tulevan syksyn ylioppilas. Aloitin alttoviulun soiton Sibelius-opistossa syksyllä 2012 ja klarinetin soiton syksyllä 2013. Olen soittanut Hämeenlinnan kaupunginorkesterissa vuodesta 2015 lähtien, ja syksyllä 2016 pääsin soittamaan Mozartin Requiemia Suomalaiseen barokkiorkesteriin. Lisäksi olen esiintynyt paljon monissa erilaisissa kamarimusiikkikokoonpanoissa. Musiikin ohella aikani kuluu kemian, fysiikan ja kielten opiskeluun sekä ystävien tapaamiseen.”

Peik von Konow: ”Olen hämeenlinnalais-espoolainen sellisti ja olen soittanut selloa niin pitkään kuin muistan. Suoritin taannoin musiikkiopistotason tutkinnon ja tämän jälkeen siirryin soittamaan lähinnä ryhmäkokoonpanoissa. Urani huippuhetkiä ovat Lahden sinfoniaorkesterin kanssa soittaminen sekä Vivaldin sellokonsertto kahdelle sellolle ja pianolle Vanajan kirkossa. Soittaessani nautin eniten barokin ajan teoksista, mutta kohdalleni on sattunut myös useita hyviä kappaleita romantiikan ja muiden aikakausien musiikista; tästä kiitos Un4gettable -kvartetin muille jäsenille.”

Christian Freund opiskeli pianonsoittoa ensin Vaasan Kuula-opistossa ja sen jälkeen Turun konservatoriossa muun muassa Tarmo Huovisen johdolla täydentäen opintojaan tsekkitaiteilija Radoslav Kvapilin ohjauksessa. Freund on toiminut Sibelius-opistossa, Hämeenlinnassa, pianonsoiton lehtorina ja säestäjänä vuodesta 1986 lähtien. Vuonna 2004 hän oli mukana perustamassa Härkätien Kamarimuusikot ry:tä. Freund on esiintynyt soolo- ja liedpianistina sekä erilaisissa kamarimusiikkikokoonpanoissa.

Kuva: Elina Heikkilä (vas.), Valtteri Tolppi, Peik von Konow ja Aapo Sippola (kuvaaja, Alma Sippola)

Liput ovelta: 10 / 7 / 4 €

Kesämatineoiden ohjelma 4.6.–27.8.2017. Sibeliuksen musiikista koostuvat reilun puolen tunnin kestoiset konsertit alkavat sunnuntaisin klo 14.00 ja lippuun sisältyy Sibeliuksen syntymäkodin opastus.

Sibeliuksen syntymäkoti, Hallituskatu 11, 13100 Hämeenlinna