Kesämatinea 6.8.2017

Sibeliuksen syntymäkoti
su 6.8.2017 klo 14.00

Elias Husgafvel, viulu
Milka Honkala, piano
Eeva Korhonen, piano

Kesämatineassa soi suomalainen luonto

Sibeliuksen syntymäkodin Kesämatineat-konserttisarjassa sunnuntaina 6.8. klo 14 esiintyvät Elias Husgafvel (viulu & laulu), Milka Honkala (piano) ja Eeva Korhonen (piano & laulu).

Ohjelmassa kuullaan Sibeliuksen laulu-, piano- ja viulumusiikkia: puusarja op. 75 pianolle, kukkasarjasta op. 85 laulut Blåsippan, De bägge rosorna, Sippan ja Blommans öde. Viuluteoksiksi musiikkituokioon on valittu Rigaudon op. 78:4, Mazurka op. 81:1 ja Vier stücke für violine und klavier op. 115, osa I Auf der Heide. Lisäksi kuullaan laulu Illalle op. 17:6 sekä Valse triste op. 44 viululle ja pianolle nelikätisesti sovitettuna.

Liput ovelta: 10 / 7 / 4 €

Soittajat esittäytyvät

Olen Elias Husgafvel, 17-vuotias viulunsoittoa opiskeleva hämeenlinnalaislähtöinen, nykyisin Helsingissä asuva lukiolainen. Aloitin viulunsoiton 6-vuotiaana silloisessa Hattulan musiikkikoulussa, joka sittemmin liittyi Sibelius-opistoon. Nykyisin opiskelen yksityisessä opetuksessa opettajanani viulisti MuM Emilia Karjunen. Viulunsoiton ohella opiskelen nykyisin laulua Pia Freundin opetuksessa. Soitan itsekseni myös muita instrumentteja, esimerkiksi kitaraa.

Olen Milka Honkala, 21-vuotias pianonsoittoa opiskeleva entinen hämeenlinnalainen. Aloitin pianonsoiton 6-vuotiaana ja sain musiikkiopistotason päättötodistuksen Sibelius-opistosta keväällä 2015. Viime syksynä aloitin musiikkipedagogiopinnot Kuopiossa, Savonia ammattikorkeakoulussa, pääaineena klassinen piano. Pianonsoiton lisäksi olen harrastanut myös laulua sekä klarinetin soittoa.

Olen Eeva Korhonen, 19-vuotias hattulalainen ja opiskelen pianonsoittoa ja laulua Sibelius-opistossa. Vapaa-ajallani opetan omia piano-oppilaitani ja inspiraation iskiessä sävellän ja kirjoitan omia biisejä. Musiikissa on parasta sen terapeuttisuus: siihen saa purkaa kaikki tunteensa, se selkeyttää ajatuksia, aiheuttaa euforisia kokemuksia ja saa tuntemaan, että minulla on paikka tässä isossa maailmassa. Siksi lukion jälkeen suuntaan jatko-opintoihin musiikkialalle.

Eeva Korhonen (vas.), Milka Honkala ja Elias Husgafvel. Kuva, Tuulikki Korhonen. 

Kesämatineoiden ohjelma 4.6.–27.8.2017. Sibeliuksen musiikista koostuvat reilun puolen tunnin kestoiset konsertit alkavat sunnuntaisin klo 14.00 ja lippuun sisältyy Sibeliuksen syntymäkodin opastus.

Sibeliuksen syntymäkoti, Hallituskatu 11, 13100 Hämeenlinna