Var det en dröm? 30.9.2017

Liedkonsertti
Sibeliuksen syntymäkoti
la 30.9.2017 klo 14.00

 

Irja Kajander-Vierkens, sopraano
Marie Körkkö, piano

Wagner – Sibelius

 

Liput 15/13/10 €

Var det en dröm?

Sibeliuksen syntymäkodissa kuullaan 30.9.2017 liedkonsertti, jonka aiheena on ihana, kiihkeä, kärsivä ja unelmoiva rakkaus. Var det en dröm? -konsertti kuultiin tänä kesänä myös Hangon kaupungintalossa.

Ohjelmassa on Richard Wagnerin viisiosainen Wesendonck-Lieder (1857-58), joka on säveltäjän samanaikaisesti työstämään Tristan ja Isolde -oopperaan vahvasti viittaava laulusarja. Mathilde Wesendonckin runoihin sävellettyjä lauluja pidetään oikeutetusti Wagnerin yksinlaulutuotannon huipentumana. Konsertin toisena säveltäjänä on Jean Sibelius, jonka teoksista ohjelmaan on valittu pianomusiikkia ja yksinlauluja vuosilta 1898-1903. Ohjelmaa yhdistäviä teemoja ovat rakkauden ohella: musiikin suhde luontoon, eri taiteenlajien välinen vuorovaikutus, naisnäkökulma sekä aikakauden merkittävimpien ajattelijoiden merkitys taiteessa.

Sopraano Irja Kajander-Vierkens on helsinkiläinen tanssija ja historiantutkija, joka on opiskellut laulua Jenni Lättilän johdolla syksystä 2005. Hänen muita opettajiaan ovat olleet mm. Vikke Häkkinen, Annaliisa Pillak ja Irja Auroora. Ensikonserttinsa hän piti vuonna 2012, ja omien konserttien ohella hän on esittänyt mm. Puccinin Suor Angelicassa toisen Conversan roolin. Hän on laulanut vuodesta 2009 Suomen Laulun riveissä ja solistina sekä toimii nykyisin myös Suomen Laulun intendenttinä.

Vuodesta 1999 Kajander-Vierkens on toiminut flamencotanssijana ja -koreografina sekä julkaissut vuonna 2015 historiantutkimuksen Lääkärien yhteiskunnallinen asema ja maailmankuvan muutos – Lääkäreitä Hällströmien suvussa.

Marie Körkkö on hämäläislähtöinen pianotaiteilija ja musiikkipedagogi. Hän on opiskellut Lahden konservatoriossa ja Metropolia ammattikorkeakoulussa sekä Veronan konservatoriossa, josta hän valmistui musiikin maisteriksi kunniamaininnoin vuonna 2012. Körkön opettajina ovat toimineet mm. Adriano Ambrosini, Seppo Salovius, Peter Lönnqvist, Minna Kivilä ja Jasmin Fors.

Suomen ja Italian lisäksi Körkkö on konsertoinu Puolassa ja Venäjällä niin solistina kuin kamarimuusikkonakin. Esiintymisissään Körkköä kiinnostaa eri taiteenlajien yhdistäminen ja konserttien dramatisointi. Taiteellisen työnsä ohella Körkkö toimii pianonsoitonopettajana Helsingin Suomalaisen Yhteiskoulun musiikkiopistossa ja Feldenkrais®-menetelmän opettajana Taideyliopistossa.

Sibeliuksen syntymäkoti, Hallituskatu 11, 13100 Hämeenlinna