Sibelius-fantasia ja Kuorot kuutamolla 22.9.2017

Sibeliuksen syntymäkotiin ja Museo Skogsteriin vapaa pääsy 22.9 klo 18-22

Jo perinteeksi muodostunut Sibelius-fantasia järjestetään perjantaina 22.9.2017 kello 20.30 Hämeenlinnan torin ja kirkkopuiston maisemissa. Fantasian taiteellinen sisältö nojaa valotaiteeseen, Sibeliuksen musiikkiin ja kuorolauluun sekä torin miljööseen kirkon edustalla.

Fantasian jälkeen ilta jatkuu Kuorot kuutamolla -tapahtumalla, jossa kuorot ja lauluyhtyeet valtaavat kaupungin kuppilat ja vähän museoitakin. Sibeliuksen syntymäkoti ja Museo Skogster ovat avoinna Sibelius-fantasian iltana klo 18-22 ilman pääsymaksua.

Sibeliuksen syntymäkoti

Samoajavartio Huuhkajat Jaarlin Pojat ry:sta myyvät glögiä Sibeliuksen syntymäkodin ulkopuolella. Syntymäkodin ympäristö on somistettu valo-teemalla Lasten ja nuorten kulttuurikeskus ARXin toimesta. Ennen Sibelius-fantasiaa klo 19.30 The3ees-yhtye viihdyttää syntymäkodissa kävijöitä ja lisäksi syntymäkodissa esiintyy fantasian jälkeen Aava ensemble klo 21.30.

Jean Sibeliuksen kuolema tasan 60-vuotta sitten 20.9.1957 oli suuri suru-uutinen lehdistössä meillä ja maailmalla. Sibeliuksen kuolinpäivän lehdistä sidottu kirja on esillä Sibeliuksen syntymäkodissa keskiviikosta 20.9. aina Sibelius-fantasian iltaan 22.9. saakka.

Museo Skogster

Museo Skogsterin näyttelyt ovat avoinna ja aulasta on vapaa kulku Bar Skogsterin lavalle, missä illan ensimmäinen kuoro Lopen mieslaulajat esiintyy klo 21.30.

Perusnäyttelyssä Ooh, Hämeenlinna! paljastuu hauskojen skuuppien takaa tarujakin ihmeellisempiä totuuksia Hämeenlinnasta. Suomi 100 -juhlavuoden näyttely Idästä tuulee pohtii itäisten kulttuuripiirteiden ja venäläisvaikutuksen merkitystä itsenäiselle Suomelle. Museon oleskeluaulassa on avoin käsikirjasto ja museokauppa.

Kuorot kuutamolla ohjelma

Tämän vuoden Kuorot kuutamolla tapahtumaan osallistuu seuraavat kuorot ja lauluyhtyeet:
The3ees, Lopen mieslaulajat, Aava Ensemble, RRR-trio, Hämeenlinnan mieskuoro, Naiskuoro Timotei, Tur Hau Tunes, Olennainen, Vanajan laulu.

Esiintymispaikkoina toimivat:
Museo Skogster / Café Bar Skogster, Sibeliuksen syntymäkoti, Nooran Viinibaari, Olutravintola Birger, Albertin kellari, Rosso, Voudin Kellari.

Café Bar Skogster (ja Museo Skogster)

 • 21.30 Lopen mieslaulajat
 • 22.00 Vanajan laulu
 • 22.30 Naiskuoro Timotei ja Hämeenlinnan mieskuoro

Sibeliuksen syntymäkoti

 • 19.30. The3ees
 • 21.30 Aava Ensemble

Nooran Viinibaari

 • 21.30. RRR-trio
 • 22.00 The3ees
 • 22.30. Olennainen

Olutravintola Birger

 • 21.30. Hämeenlinnan mieskuoro ja Naiskuoro Timotei
 • 22.00 Tur Hau Tunes
 • 22.30 Lopen mieslaulajat

Albertin kellari

 • 21.30 Tur Hau Tunes
 • 22.00 Hämeenlinnan mieskuoro
 • 22.30 LIVE: J.J. plays Cale

Rosso

 • 21.30 Olennainen
 • 22.00 Lopen mieslaulajat
 • 22.30 Vanajan Laulu

Voudin Kellari

 • 21.30 The3ees
 • 22.00 Olennainen
 • 22.30. Tur Hau Tunes