Schubert: Winterreise 29.10.2017

Franz Schubert: Laulusarja Winterreise
su 29.10.2017 klo 14.00
Sibeliuksen syntymäkoti

 

Raimo Laukka,baritoni
Maija Weitz, piano

 

Liput ovelta: 20/12 €, alle 15-vuotiaat vapaa pääsy.

 

Franz Schubertin tunnetuin laulusarja Winterreise Wilhelm Müllerin runoihin kuullaan Sibeliuksen syntymäkodissa hienojen muusikoiden tulkitsemana. Winterreisen 24 laulua kuvaavat yksinäisen vaeltajan talvista matkaa pois hänet hylänneen rakastettunsa talosta.

Kansainvälisen oopperauran tehnyt Raimo Laukka on Suomessa kuulunut pitkään Suomen Kansallisoopperan solistikuntaan ja esiintynyt lukuisia kertoja Savinlinnan Oopperajuhlilla sekä vieraillut yli kymmenessä eurooppalaisessa oopperatalossa. Konserttilaulajana Laukka on esiintynyt niin kotimaassa kuin kansainvälisillä areenoilla.

Maija Weitzia kuullaan jatkuvasti tunnettujen oopperalaulajien pianistina sekä kamarimuusikkona. Hänen uraansa on kansainvälistänyt yhteistyö ennen kaikkea wieniläisen musiikkimailman kanssa. Viimeksi Hämeenlinnassa Weitz esiintyi tenori Tuomas Katajalan kanssa Verkatehtaan 10-vuotisjuhlissa elokuussa.

Konsertin jälkeen samalla lipulla opastettu kierros syntymäkodissa.

Kuva, Heikki Tuuli

Sibeliuksen syntymäkoti, Hallituskatu 11, 13100 Hämeenlinna