Tubi-näyttelyn avajaiset 22.2.2018

Museo Skogster
to 22.2.2018 klo 14-19

Tervetuloa Tubi – unohdettu keuhkotauti -näyttelyn avajaisiin. Iltapäivästä juhlimme kakkukahvien merkeissä. Näyttelyyn on lyhyt opastettu johdatus puolen tunnin välein.

Illemmalla aihepiiriin johdattaa juhlapuhujana dosentti Ilkka Taipale. Taipale tunnetaan psykiatrina, poliitikkona ja kansalaisaktivistina. Museo Skogster on avajaispäivänä avoinna klo 19 saakka. Vapaa pääsy.

• klo 14 näyttely avautuu ja kakkukahvit (kakkua 200 ensimmäiselle)
  • klo 14-16 johdatus näyttelyyn puolen tunnin välein, viimeinen klo 16
  • klo 17 tervehdykset ja juhlapuhuja Ilkka Taipale
  • klo 19 museo sulkeutuu

Tubi – unohdettu keuhkotauti 22.2.2018–20.1.2019

Tuberkuloosi oli 1900-luvun alussa pelätty kansantauti, joka tappoi lähes 10 000 suomalaista vuodessa. Vaikutus yhteiskuntaan oli laaja, ja monet perheet menettivät läheisiään. Inhimillisellä tasolla potilaiden tarinat ovat hyvin liikuttavia.

Tubi-näyttelyssä tutustutaan hämeenlinnalaisiin keuhkotautiparantoloihin, parantolaelämään, taudin hoitomuotoihin ja tuberkuloosin vastaiseen valistukseen. Taudin kitkeminen on ollut osa suomalaista menestystarinaa, matkaa kohti kehittynyttä pohjoismaista hyvinvointiyhteiskuntaa.