Tubi-näyttelyn avajaiset 22.2.2018

Museo Skogster
to 22.2.2018 klo 14-19

Tervetuloa Tubi – unohdettu keuhkotauti -näyttelyn avajaisiin. Iltapäivästä juhlimme kakkukahvien merkeissä. Näyttelyyn on lyhyt opastettu johdatus puolen tunnin välein.

Illemmalla aihepiiriin johdattaa juhlapuhujana dosentti Ilkka Taipale. Taipale tunnetaan psykiatrina, poliitikkona ja kansalaisaktivistina. Museo Skogster on avajaispäivänä avoinna klo 19 saakka. Vapaa pääsy.

Ohjelma

  • klo 14 näyttely avautuu ja kakkukahvit (kakkua 200 ensimmäiselle)
  • klo 14-16 johdatus näyttelyyn puolen tunnin välein, viimeinen klo 16
  • klo 17 tervehdykset ja juhlapuhuja Ilkka Taipale
  • klo 19 museo sulkeutuu

Näyttely avoinna myös Pimenän kaupan iltana

Uuteen näyttelyyn pääsee tutustumaan kätevästi ilta-aikaan myös heti seuraavana perjantaina, kun museo on auki Pimenän kapan iltana 23.2. peräti klo 22.00 saakka. Samalla museokaupassa pimeitä tarjouksia. lisätietoa

Tehtäväpolku talvilomien aikaan 23.2.–11.3.2018

Näyttelyssä pyörii koko talvilomakauden kestävä tehtäväpolku, jossa vastaillaan omilla mobiililaitteilla lasten näkökulmasta laadittuihin kysymyksiin. Lisäksi pukeudutaan lääkäriksi ja tehdään omia tutkimuksia. Puuhailu onnistuu 8–10-vuotiailta ja sitä vanhemmilta omatoimisesti. Perheen pienimmät voivat kiertää radan vanhempien avustuksella. lisätietoa

Tubi – unohdettu keuhkotauti 22.2.2018–20.1.2019

Tuberkuloosi oli 1900-luvun alussa pelätty kansantauti, joka tappoi lähes 10 000 suomalaista vuodessa. Vaikutus yhteiskuntaan oli laaja, ja monet perheet menettivät läheisiään. Inhimillisellä tasolla potilaiden tarinat ovat hyvin liikuttavia.

Tubi-näyttelyssä tutustutaan hämeenlinnalaisiin keuhkotautiparantoloihin, parantolaelämään, taudin hoitomuotoihin ja tuberkuloosin vastaiseen valistukseen. Taudin kitkeminen on ollut osa suomalaista menestystarinaa, matkaa kohti kehittynyttä pohjoismaista hyvinvointiyhteiskuntaa. lisätietoa