Kansainvälinen tuberkuloosipäivä 24.3.2018

Museo Skogster
la 24.3.2018 klo 12–16

  • Opastetut kierrokset Tubi-näyttelyssä klo 12,13 ja 15
  • Tuberkuloosi tänään -luento klo 14, infektiolääkäri Kirsi Valve

Kansainvälisenä tuberkuloosipäivänä 24.3. Museo Skogsterin Tubi-näyttelyssä vedetään opastettuja kierroksia tasatunnein. Lisäksi seminaaritila Andersissa kuullaan Kirsi Valveen esitelmä Tuberkuloosi tänään.

Infektiolääkäri Kirsi Valve työskentelee Tampereen yliopistollisessa sairaalassa ja tuottaa sisältöjä tuberkuloosi.fi-sivustolle. Esitelmässään Valve kertoo, mikä on tuberkuloosin tilanne maailmalla tällä hetkellä sekä esittelee Filha ry:n valistusmateriaaleja.

Tuberkuloosia tavataan pitää Suomessa jo voitettuna sairautena, vaikka vuosittain meillä todetaan noin 300 tapausta. Hämeenlinnastakin on uutisoitu muutamia tuoreita tartuntoja. Maailmalla tautiin sairastuu vuosittain yhä noin 9 miljoonaa ihmistä.

Vapaa pääsy. Tapahtuman järjestävät Hämeenlinnan kaupunginmuseo ja Filha ry.

Tubi – unohdettu keuhkotauti 22.2.2018–20.1.2019

Tuberkuloosi oli 1900-luvun alussa pelätty kansantauti, jolla oli laaja vaikutus yhteiskuntaan. Museo Skogsterin Tubi-näyttelyssä muistellaan tätä Suomesta lähes kokonaan kitkettyä sairautta. Esillä on parantolaelämää, erilaisia hoitomuotoja sekä taudin kokeneiden tarinoita.

Museo Skogster, Raatihuoneenkatu 8, 13100 Hämeenlinna