Ilmaispäivä Hämeenlinnan museoissa 18.5.2018

Tubi-näyttely: Potilaita hallimakuulla Takaharjun parantolassa.

Perjantaina 18.5.2018 vietetään kansainvälistä museopäivää. Museopäivän kunniaksi Hämeenlinnan museoihin on vapaa pääsy. Ilmaispäivässä ovat mukana: Hämeen linna, Vankilamuseo, Hämeenlinnan Taidemuseo, Museo Militaria, Sibeliuksen syntymäkoti, Palanderin talo ja Museo Skogster.

Hämeenlinnan kaupunginmuseon kohteista Museo Skogster on avoinna klo 11-17. Nähtävillä ovat Tubi – unohdettu keuhkotauti ja Ooh, Hämeenlinna! -näyttelyt sekä Säästöpankkimuseon perusnäyttely. Yleisöopastus Tubi-näyttelyssä klo 13.00.

Sibeliuksen syntymäkoti on avoinna klo 10-16 ja Palanderin talo klo 12-16. Palanderin talossa on vapaa kierto omaan tahtiin. Yleisöopastus Sibeliuksen syntymäkodissa klo 15.00. Molemmissa kohteissa eläydytään 1800-luvun lopun Hämeenlinnaan.

Hämeenlinnan Taidemuseo on avoinna klo 11-17. Esillä on näyttely Kokeilevaa & kantaaottavaa, joka esittelee 60–70-lukujen modernismia. Yleisöopastus näyttelyssä klo 14.00.

Linnanniemellä Museo Militaria on avoinna klo 10-17. Perusnäyttelyn ohella tarjolla on uutta nähtävää kahdessa näyttelyosiossa: Pohjan Pojista Suomen-poikiin – Vapaaehtoisia Virossa ja Suomessa sekä Salattua! Puolustusvoimien salauslaitteet.

Hämeen linna ja Vankilamuseo ovat avoinna klo 10-16. Linnassa on esillä ensimmäistä päivää vaihtuva näyttely Hohto – Suomalaista hopeaa 1600–1800.

Kansainvälisen museoneuvoston ICOM:n lanseeraamaa Kansainvälistä museopäivää on vietetty vuodesta 1977.