Kansalaissota teemakonsertti 20.5.2018

Sibeliuksen syntymäkoti
su 20.5.2018 klo 14.00

 

Tuomas Nikkanen, piano
Riitta Hietanen, kertoja

 

Liput ovelta 20 / 15 / 10 €

 

Pianisti Tuomas Nikkanen ja kertoja Riitta Hietanen kuljettavat yleisön läpi Kansalaissodan vaiheiden. Tapahtumat peilautuvat konsertissa aikakauden kulttuuri- ja taidekenttää vasten.

Tuomas Nikkanen on hämeenlinnalainen pianotaiteilija ja kulttuuripersoona. Useasti Sibeliuksen syntymäkodissa esiintynyt Nikkanen nauhoitti Sibelius 150 -juhlavuonna myös Sibelius-levyn museossa. Tuomas Nikkaselle myönnettiin 2016 Hämeenlinnan Sibelius-seuran syntymäkotimitali ”merkkittävästä työstä Sibeliuksen elämäntyön tulkkina”. Nikkanen on Iittalan musiikkijuhlien taiteellinen johtaja.

Näyttelijä Riitta Hietanen on Eräs-teatterin kantavia voimia ja tekee yhteistyötä runsaasti mm. pianisti Tuomas Nikkasen kanssa. Keväällä 2018 ilmestyy tarinallinen Kansalaissota-cd, jossa sopraano Riitta Muikku-Piiraisen ja Tuomas Nikkasen ohella tärkeäksi elementiksi kokonaisuudessa nousee Riitta Hietasen kertojan rooli.

Konsertin jälkeen samalla pääsylipulla opastettu kierros Sibeliuksen syntymäkodissa.

Kuva: Susa Dosa.

Sibeliuksen syntymäkoti, Hallituskatu 11, 13100 Hämeenlinna