Kansalaissota teemakonsertti 20.5.2018

Sibeliuksen syntymäkoti
su 20.5.2018 klo 14.00

 

Tuomas Nikkanen, piano
Riitta Hietanen, kertoja

 

Liput ovelta tuntia ennen konserttia, 20 / 15 / 10 €

 

Pianisti Tuomas Nikkanen ja kertoja Riitta Hietanen kuljettavat yleisön läpi Kansalaissodan vaiheiden. Tapahtumat peilautuvat konsertissa aikakauden kulttuuri- ja taidekenttää vasten tarinoiden ja ihmisten kautta. Konsertin musiikillisen punaisena lankana kulkee Leevi Madetojan pianoteos Kuoleman puutarha.

Musiikkia myös Erik Satielta, Toivo Kuulalta, Scott Joplinilta, Oskar Merikannolta, Jean Sibeliukselta ja Arnold Schönbergiltä.

Tuomas Nikkanen on hämeenlinnalainen pianotaiteilija ja kulttuuripersoona. Useasti Sibeliuksen syntymäkodissa esiintynyt Nikkanen nauhoitti Sibelius 150 -juhlavuonna myös Sibelius-levyn museossa. Tuomas Nikkaselle myönnettiin 2016 Hämeenlinnan Sibelius-seuran syntymäkotimitali ”merkkittävästä työstä Sibeliuksen elämäntyön tulkkina”. Nikkanen on Iittalan musiikkijuhlien taiteellinen johtaja.

Näyttelijä Riitta Hietanen on Eräs-teatterin kantavia voimia ja tekee yhteistyötä runsaasti mm. pianisti Tuomas Nikkasen kanssa. Keväällä 2018 ilmestyy tarinallinen Kansalaissota-cd, jossa sopraano Riitta Muikku-Piiraisen ja Tuomas Nikkasen ohella tärkeäksi elementiksi kokonaisuudessa nousee Riitta Hietasen kertojan rooli.

Konsertin jälkeen samalla pääsylipulla opastettu kierros Sibeliuksen syntymäkodissa.

Kuva: Susa Dosa.

Sibeliuksen syntymäkoti, Hallituskatu 11, 13100 Hämeenlinna