Ooh, Hämeenlinna! uudistuu 6.6.2018

Museo Skogsterin perusnäyttely uudistuu

  • Ooh, Hämeenlinna! suljettu vaihtopäväksi ti 5.6.2018
  • uusi versio avataan ke 6.6.2018 klo 11.00
Näyttelyyn tulee mm. Timi Salmisen pienoismalli 1950-luvun Hämeenlinnasta.

Museo Skogsterin Ooh Hämeenlinna! -näyttelyn ydin on 24 minuuttia pitkä multivisio, joka kertoo Hämeenlinnan kaupungin vaiheet perustamisesta tähän päivään. Tätä suurempaa kertomusta väritetään uutismaisilla otsikoilla ja tarinoilla kaupunginmuseon kokoelmista. Näyttelyn esineistöä ja kuvia vaihdetaan kerran vuodessa. Uusin versio avataan keskiviikkona 6.6.2018. Näyttely on kiinni edeltävän tiistain 5.6. vaihtotöiden vuoksi.

Uutuuksina esille on tulossa Toivo ”Timi” Salmisen Hämeenlinnasta 1950-luvulla rakentama pienoismalli, viinilekkeri Kaupunginhotellista, elokuvateatterin Madonna, luksusta 1800-luvulta ja paljon muuta…

Lisäksi julkaistaan tarinoita syventävä näyttelylehti ja näyttelyä tukevaa verkkosovellusta app.hmlmuseo.fi muokataan helppokäyttöisemmäksi. Sovelluksessa osallistutaan näyttelyyn äänestämällä parasta uutista, antamalla palautetta sekä jättämällä selfie vanhoissa vaatteissa. Äänestystulos huomioidaan, kun näyttelyn esineitä vaihdetaan.

Museo Skogster, Raatihuoneenkatu 8, Hämeenlinna