Kesämatinea 17.6.2018

Sibeliuksen syntymäkoti
su 17.6.2018 klo 14.00

Liisa Hytti, laulu & huilu
Iina Sihvonen, laulu & viulu
Veera Tapanainen, laulu & viulu
Dóra Lukács, piano, viulu & laulu

Liput ovelta tuntia ennen: 12 / 8 / 5 €


Vas. Liisa Hytti, Iina Sihvonen, Dóra Lukács ja Veera Tapanainen. Kuva Anna Lukács.

Kesämatinea on pieni musiikkinäytelmä

Sibbe-siskot eli Liisa Hytti, Iina Sihvonen, Dóra Lukács ja Veera Tapanainen musisoivat Kesämatineassa, jonka ohjelmassa Sibeliuksen musiikki näyttäytyy uudessa ja raikkaassa valossa. Ohjelmassa kuullaan kuoroteoksia neljällä naisäänellä, musiikkia kolmella viululla, huilulla ja pianolla. Matinea on pieni musiikkinäytelmä, jossa muusikoiden uudenlaiset tulkinnat ja instrumenttivalinnat sekä runot nivoutuvat katkeamattomaksi kokonaisuudeksi.

Ohjelma:
Vesipisaroita (1881?)
Kuusi op 75:5
Sinivuokko – Blåsippan op 88:1
Kaksi ruusua – De bägge rosorna op 88:2
Vuokko – Sippan op 88:4
Kukkasen kohtalo – Blommans öde op 88:4
Nocturne op 51:3
Sydämeni laulu op 18:6
Souda, souda sinisorsa (1899)
Romance op 78:2
Andante festivo op 117

Liisa Hytti on muusikko, jolla on teatterimuusikon (TAMK) ja huilistin (Joensuun konservatorio) tutkinnot. Kuluneen lukuvuoden hän syvensi opintojaan Viljandin Kulttuuriakatemiassa Virossa. Hytti on esiintynyt muun muassa Tampereen Ylioppilasteatterissa, Tampereen Työväen Teatterissa ja Kansallisteatterissa. Tänä kesänä hänet voi nähdä Itä-Suomessa Maarianvaaran kesäteatterissa. Hytti tekee omaa musiikkia, jossa käytetään myös rap:ia.

Iina Sihvonen on hämeenlinnalainen musiikkipedagogi (TAMK). Hän on Sibelius-opiston kasvatti. Hän on opettanut musiikin perusteita Tampereen konservatoriossa ja Valkeakosken musiikkiopistossa. Sihvonen on esiintynyt muun muassa Hämeenlinnan Teatterissa ja kuluneen vuoden aikana Luther! -musiikkidraamassa, sekä Poika joka katseli puiden latvoja -projektissa.

Dóra Lukács on unkarilaisesta muusikkoperheestä. Hän on teatterimuusikko (TAMK) ja opiskelee tällä hetkellä Sibelius-akatemiassa musiikkikasvatuksen osastolla. Lukács soittaa Tampereen teatterin Cats-musikaalissa kosketinsoittimia. Hän soitti viulua Lasse Heikkilän Suomalainen Messu -juhlakiertueella.

Veera Tapanainen on teatterimuusikko (TAMK), joka aloitti musiikkiopinnot Sibelius-opistossa Hämeenlinnassa. Tapanainen esiintyi Lahden Kaupunginteatterin Love Me Tender -musikaalissa 2018 ja nähdään tulevana syksynä Tampereen Teatterissa. Kesällä 2018 hän on yksi Hämeenlinnan Uuden Kesäteatterin Kaksi puuta -musiikkikomedian tähdistä.

_______

Matineat jatkuvat kesäsunnuntaisin elokuun loppuun saakka ohjelma 3.6.–26.8.2018. Reilun puolen tunnin kestoiset konsertit alkavat klo 14.00. Lippuun sisältyy Sibeliuksen syntymäkodin opastus, joka alkaa konsertin jälkeen.

Konserttiesittelyjen yhteydessä kuullaan otteita Jannen nuoruuden kirjeistä. Kesänäyttely Jannen kirjeitä musiikista on avoinna Sibeliuksen syntymäkodissa 24.5.–2.9.2018.

Sibeliuksen syntymäkoti, Hallituskatu 11, 13100 Hämeenlinna