Skogsterin talojuhla 16.6.2018

Skogsterin talo ja Raatihuoneenkatu
la 16.6.2018 klo 11–15

Museo Skogster 2 vuotta

Hämeenlinnan ydinkeskustan valtaa 16. kesäkuuta klo 11–15 rento karnevaalimeno. Alhaalla torilla maistellaan Syödään yhdessä -tapahtumassa hämäläisiä herkkuja ja Skogsterin talojuhlassa juhlitaan tasan kaksi vuotta sitten 16.6.2016 avattua museota.

Raatihuoneenkadulla ja Skogsterin talossa on koko perheelle sopivia huvituksia. Pieninmpien vetonaulana on ilmainen pomppulinna ja ilmapalloja. Vanhempaan makuun tarjolla on museomarkkinoiden näytteilleasettajia.

Ooh, Hämeenlinna! -näyttelystä on nähtävillä juuri 6.6. uudistettu kolmas versio, jossa uutuutena muun muassa Timi Salmisen pienoismalli 1950-luvun Hämeenlinnasta. Osallistu myös leikkimieliseen synttäritehtävään, palkintona ilmainen hattara sadalle ensimmäiselle. Toisen kerroksen Tubi-näyttelyssä on opastetuttuja kierroksia tasatunnein. Lisäksi kannattaa kokeilla Säästöpankkimuseon liiketunnistuksella pelattavaa Säästölipas-peliä. Virvokkeita myy viihtyisä Café Bar Skogster.

– Vapaa pääsy –

Museomarkkinoiden näytteilleasettajia:

Aito käsityö Janina Hurkkala

Sisustustuoteartesaani Janina Hurkkala esittelee ja myy talojuhlassa tekstiilitöitä ja koruja. Tuotteet on tehty alusta lähtien käsityönä luonnonmateriaaleja käyttäen. Voit tulla juttelemaan myös erilaisista tilaustöistä. lisätietoa

Elpo ry

Elpo ry pyörittää talojuhlassa dokumenttifilmiä ja myy kirjallisuutta. Elpo ry vaalii taiteilija ja kirjailija Aleksanteri Ahola-Valon (1900–1997) perintöä.

Hauhon kesäteatteri

Hauhon kesäteatteri esittää otteita Badding-musikaalin lauluista. Baddingin musiikkiin ja elämäntarinaan tukeutuvan Tähdet, Tähdet -musikaalin ensi-ilta on torstaina 28.6. Lautsian lomakeskuksen rannassa ja esitykset jatkuvat 15.7. saakka. lisätietoa

Hippalot

Lasten taidefestivaali Hippaloiden väki vetää talojuhlassa osallistavaa työpajaa lapsille sekä kertoo festivaaleista. Hippaloiden teemana heiluvat tänä vuonna (2.-5.8.) hurjat ja hauskat monsterit. lisätietoa

Hämeenlinnan sukututkimusseura

Hämeenlinnan sukututkimusseura myy yhdistyksen julkaisuja, kertoo sukututkimuksesta ja sen aloittamisesta sekä vastaa sukututkimuskysymyksiin. Seura toimii Hämeenlinnan seudun sukututkijoiden yhdyssiteenä edistäen sukututkimusharrastusta.

Härkätien teatteri

Härkätien teatteri Tammelasta improilee talojuhlassa teemalla Portaalaisia Hämeenlinnassa AD 1509.

Linnaseutu ry

Linnaseutu toivottaa talojuhlan vieraat tervetulleiksi hämäläisen juhannuksen viettoon. Osastolla esillä juhannukseen liittyvät tavat ja perinteet menneiltä vuosikymmeniltä. lisätietoa

Napialan Wanha Koulu

Istu pulpettiin opettelemaan vanhanaikaista ”Salervo” kaunokirjoitusta. Napialan Wanha Koulu on koulumuseo Tervakoskella. lisätietoa

Taruliina

Taruliina tuo talojuhlaan poppanatuotteita ja muita itse tehtyjä käsitöitä.

Wanaja-Seura

Wanaja-Seuran pisteellä talojuhlassa myydään kotiseutukirjoja. Kotiseutuyhdistys Wanaja-Seura ry vaalii entisen Vanajan kunnan alueen perintöä.