Kesämatinea 8.7.2018

Sibeliuksen syntymäkoti
8.7.2018 klo 14.00

Maria Turunen, sopraano
Armaan Madar, piano

Liput ovelta tuntia ennen: 12 / 8 / 5 €

Liedin lumoa

Kesämatineassa Lied-duo Maria Turunen & Armaan Madar. Konsertti on tuotettu yhteistyössä Suomen Lied-akatemian kanssa.

Ohjelma:
Souda, souda sinisorsa (Aukusti Valdemar Forsman-Koskimies) 1899
Lastu lainehilla op. 17:7 (Ilmari Calamnius)
Den första kyssen op. 37:1 (Johan Ludvig Runeberg)
Men min fågel märks dock icke op. 36:2 (Johan Ludvig Runeberg)
Svarta rosor op. 36:1 (Ernst Josephson)
Impromptu op. 5:5 h-molli
Och finns det en tanke op. 86:4 (Karl August Tavaststjerna)
På verandan vid havet op. 38:2 (Viktor Rydberg)
Flickan kom ifrån sin älsklings möte op. 37:5 (Johan Ludvig Runeberg)

Sopraano Maria Turunen ja pianisti Armaan Madar aloittivat yhteistyön syksyllä 2011 opiskellessaan Helsingin Konservatoriossa, jossa heidän liedopettajanaan toimi Heikki Pellinen. Helsingin Konservatoriossa Armaan opiskeli pianonsoittoa Antti Hotin johdolla, ja Marian laulunopettajina toimivat Ritva Laamanen ja Hanna-Leena Haapamäki. Maria ja Armaan valmistuivat muusikoiksi keväällä 2015. Tällä hetkellä Maria opiskelee laulua Sibelius-Akatemiassa kirkkomusiikin aineryhmässä opettajanaan Sirkku Wahlroos-Kaitila. Armaan puolestaan opiskelee pianonsoittoa Tukholman kuninkaallisessa musiikkikorkeakoulussa, jossa hänen opettajinaan ovat toimineet Staffan Scheja ja Stefan Bojsten. Maria ja Armaan valmistuivat musiikin kandidaateiksi keväällä 2018 ja jatkavat maisterivaiheeseen ensi syksynä.

He ovat esiintyneet yhdessä runsaasti eri puolilla Suomea ja myös Ruotsissa ja Virossa. Tällä hetkellä he valmentautuvat lokakuiseen Helsinki Lied -kilpailuun. Armaan on tehnyt paljon yhteistyötä merkittävien suomalaismuusikoiden kanssa ja hän on kiinnostunut yhteistyöstä myös muiden alojen taiteilijoiden kanssa. Viime keväänä hän oli mukana monen teoksen kantaesityksessä osana opintojaan. Maria saavutti finaalipaikan Kangasniemen laulukilpailussa kesällä 2017. Hän on myös valmistunut valtiotieteiden maisteriksi Helsingin yliopistosta. lisätietoja

Matineat jatkuvat kesäsunnuntaisin elokuun loppuun ohjelma 3.6.–26.8.2018. Reilun puolen tunnin mittaiset konsertit alkavat klo 14.00. Lippuun sisältyy Sibeliuksen syntymäkodin opastus konsertin jälkeen.

Konserttiesittelyjen yhteydessä kuullaan otteita Sibeliuksen nuoruuden kirjeistä. Kesänäyttely Jannen kirjeitä musiikista on avoinna Sibeliuksen syntymäkodissa 24.5.–2.9.2018.

Sibeliuksen syntymäkoti, Hallituskatu 11, 13100 Hämeenlinna

Kuva Pirkko Heikkinen