Kesämatinea 22.7.2018

Sibeliuksen syntymäkoti
22.7.2018 klo 14.00

Piia Rytkönen, sopraano
Juuli Vaulasvirta, piano

Liput ovelta tuntia ennen: 12 / 8 / 5 €

Ohjelma
Souda, souda sinisorsa (Aukusti Valdemar Forsman-Koskimies) 1899
Våren flyktar hastigt op. 13:4 (Johan Ludvig Runeberg)
En slända op. 17:5 (Oscar Levertin)
Illalle op. 17:6 (Aukusti Valdemar Forsman-Koskimies)
Lastu lainehilla op. 17:7 (Ilmari Calamnius)
Jubal op. 35:1 (Ernst Jodephson)
Men min fågel märks dock icke op. 36:2 (Johan Ludvig Runeberg)
Demanten på marssnön op. 36:6 (Josef Julius Wecksell)
Var det en dröm? op. 37:4 (Josef Julius Wecksell)
Im Feld ein Mädchen singt op. 50:3 (Margarete Susman)
Die stille Stadt op. 50:5 (Richard Dehmel)
Kaiutar op. 72:4 (Larin-Kyösti)

Duo Musicare

Piia Rytkönen (vas.) ja Juuli Vaulasvirta. Kuva Ilpo Rytkönen.

Lied-duo Musicare on ollut aktiivinen vuodesta 2007. Rytkönen ja Vaulasvirta ovat molemmat valmistuneet muusikon koulutusohjelmasta Kuopion konservatoriosta ja jatkaneet opintojaan liedluokalla ArtEZ-konservatoriossa Alankomaissa ja Tampereen esittävän säveltaiteen koulutusohjelmassa. Vuodesta 2015 Juuli aloitti opintonsa Evaristo Felice Dall´Abaco -konservatoriossa Veronassa, valmistuen sieltä maaliskuussa 2018. Rytkönen puolestaan opiskeli Erasmus -opiskelijavaihdossa Grazissa keväällä 2017.

Duo Musicare konsertoi säännöllisesti Suomessa ja viime vuosien aikana myös Saksassa, Alankomaissa ja Italiassa. Duo oli Helsinki lied 2015 -kilpailun finalistipari, joka palkittiin erikoispalkinnolla. Kansainvälisesti duo on kilpaillut Heekissä, Saksassa (2012, 3-sija), sekä Enschedessä 30 parhaan lied-parin joukossa (2017). Muun ohessa Piia on sijoittunut Timo Mustakallio -laulukilpailun finaaliin 2015 ja Juuli puolestaan palkittiin erikoispalkinnolla Leevi Madetoja -pianokilpailussa samana vuonna.

Hyvinvointia Musiikista -hanke on Duo Musicaren käynnistämä projekti, jonka ideana on viedä klassista musiikkia myös konserttisalien ulkopuolelle. Kesällä 2012 ja 2013 duo kiersi noin 70 eri julkisen sektorin palvelukohdetta Pohjois-Savon ja Etelä-Karjalan alueella. Duon hankkeen päämääränä oli tuoda musiikkia julkisen sektorin palvelukeskuksiin ja mielenterveysyksiköihin. Hanketta tukivat Tapiolan Juuli Vaulasvirran saama ”oma stipendi”, Etelä-Karjalan kulttuurirahasto, Ylä-Savo -säätiö, sekä Olvi -säätiö.

Juuli ja Piia ovat opiskelleet liediä Kuopiossa Jaakko Untamalan ohjauksessa ja Tampereella Satu Sippolan ja Risto Kyrön lied-luokalla. Italiassa duoa on puolestaan ohjannut Adriano Ambrosini. Musicare kuuluu Suomen Lied-Akatemian jäsenistöön ja duoa ovat opettaneet useasti muun muassa Heikki Pellinen, Ulla Raiskio, Juho Alakärppä ja Marien van Nieukerken.

Konsertti on tuotettu yhteistyössä Suomen Lied-akatemian kanssa.

______

Sibeliuksen syntymäkodin Kesämatineat kesä–elokuun sunnuntaisin klo 14.00, ohjelma 3.6.–26.8.2018. Sibeliuksen musiikista koostuvat konsertit kestävät reilun puoli tuntia, lopuksi opastettu kierros museossa.

Konserttiesittelyjen yhteydessä kuullaan otteita Sibeliuksen nuoruuden kirjeistä. Kesänäyttely Jannen kirjeitä musiikista on avoinna 24.5.–2.9.2018.

Sibeliuksen syntymäkoti, Hallituskatu 11, 13100 Hämeenlinna