Kesämatinea 12.8.2018

Sibeliuksen syntymäkoti
12.8.2018 klo 14.00

Fanni Palmanto, sopraano
Saila Märkjärvi, piano

Liput ovelta tuntia ennen: 12 / 8 / 5 €

Ohjelma

Blåsippan op. 88:1
Vitsippan op. 88:3
Sippan op. 88:4
Illalle op. 17:6
Lasse liten op. 37:2
Valse op. 34:1
Kuusi op. 75:5
I systrar, i bröder, i älskande par! op. 86:6
Demanten på marssnön op. 36:6
Var det en dröm op. 37:4

Sopraano Fanni Palmanto on 20-vuotias laulunopiskelija Hämeenlinnasta. Hän on opiskellut klassista laulua Sibelius-opistossa neljä vuotta opettajanaan Mihwa Park-Freund. Fanni suoritti tänä keväänä laulun D-tutkinnon ja sai musiikkiopistotason päättötodistuksen; syksyllä alkavat klassisen laulun ammattiopinnot Tampereen konservatoriossa. Laulun ohella hän soittaa sivuinstrumenttinaan pianoa.

”Ohjelmistoni on tänä vuonna melko laaja ja mielestäni myös monipuolinen kattaus Sibeliuksen tunnettuja ja hieman tuntemattomampiakin lauluteoksia. Kuulemme myös muutaman Sibeliuksen pianokappaleen Saila Märkjärven soittamana. Hän toimii myös säestäjänäni ja tämä on ensimmäinen yhteinen konserttimme.”

Saila Märkjärvi aloitti pianonsoiton opinnot Päijät-Hämeen konservatoriossa vuonna 1987. Vuosina 1999–2004 Saila opiskeli musiikkipedagogiksi Pirkanmaan ammattikorkeakoulussa Martti Raution ja Heini Kärkkäisen johdolla, ja hän on tehnyt siellä myös solistiset erikoistumisopinnot Lauri Väinmaan ja Kristiina Kask-Valveen johdolla.

Saila on monipuolinen ja aikaansaava muusikko. Hän esiintyy säännöllisesti eri kokoonpanoissa sekä klassisen että kevyen musiikin saralla. Saila kuuluu Härkätien Kamarimuusikoihin ja soittaa hämeenlinnalaisessa Six pianos -kokoonpanossa, joka esittää modernia musiikkia kuudelle flyygelille. Kevyen musiikin puolelta tärkeimmät kokoonpanot ovat Duo Christa & Saila sekä Trio Heijastus. Viime vuosina hänen kiinnostuksensa on suuntautunut myös musiikkiteatterin pariin ja hän on Musiikkiteatteriryhmä Spektrin jäsen. Aktiivisena muusikkona toimimisen lisäksi Saila opettaa pianonsoittoa Sibelius-opistossa

Sibeliuksen syntymäkodin Kesämatineat jatkuvat sunnuntaisin vielä elokuun loppuun, ks. ohjelma 3.6.–26.8.2018. Reilun puolen tunnin mittaiset konsertit alkavat klo 14.00. Lippuun sisältyy museon opastus konsertin jälkeen. Konserttiesittelyjen yhteydessä kuullaan otteita Sibeliuksen nuoruuden kirjeistä. Kesänäyttely Jannen kirjeitä musiikista on avoinna Sibeliuksen syntymäkodissa 24.5.–2.9.2018.

Sibeliuksen syntymäkoti, Hallituskatu 11, 13100 Hämeenlinna