Kesämatinea 19.8.2018

Sibeliuksen syntymäkoti
19.8.2018 klo 14.00

Ruut Karhula, sopraano & piano
Sanna Iljin, sopraano & piano

Liput ovelta tuntia ennen: 12 / 8 / 5 €

_____

Sopraanot Ruut Karhula ja Sanna Iljin esittävät 19.8. Kesämatineassa Sibeliuksen yksinlauluja. Konsertti on tuotettu yhteistyössä Suomen Lied-akatemian kanssa.

Ohjelma

Den första kyssen (J. L. Runeberg) op. 37:1
Men min fågel märks dock icke (J. L. Runeberg) op. 36:2
Säv, säv, susa (G. Fröding) op. 36:4
Illalle (A. V. Forsman-Koskimies) op. 17:6

Ruut Karhula, sopraano
Sanna Iljin, piano

Hymn to Thais (A. H. Borgström; sävelletty 1909/10)
Kaiutar (Larin Kyösti) op. 72:4
Norden (J. L. Runeberg) op. 90:1
Var det en dröm (J. J. Wecksell) op. 37:4

Sanna Iljin, sopraano
Ruut Karhula, piano

Sopraano Ruut Karhula opiskelee klassista laulua Helsingin konservatorion ammatillisella toisella asteella Hanna-Leena Haapamäen johdolla, mistä hän valmistuu syksyllä 2018. Ruut on opiskellut kirkkomusiikkia Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa lukuvuonna 2017–2018, ja aloittaa laulutaiteen kandidaattiopinnot Sibelius-Akatemiassa syksyllä 2018. Sibelius-Akatemiassa hänen lauluopettajanaan toimii Erkki Rajamäki. Ruut on lisäksi opiskellut laulua yksityisesti Sirkka Parviaisen opissa, ja on osallistunut muun muassa Ulla Raiskion, Sirkka Parviaisen, Airi Tokolan, Hartmut Höllin ja Suomen Lied-Akatemian mestarikursseille. Ruut on myös ammattipianisti: hän on valmistunut pianopedagogiksi Lahden Ammattikorkeakoulusta vuonna 2017.

Ruut on aktiivinen lied-musiikin puolestapuhuja, ja on konsertoinut liedin parissa niin laulaen kuin soittaen. Liediä Ruut on opiskellut Heikki Pellisen ja Ilmo Rannan ohjauksessa. Oopperarooleista mainittakoon Didon rooli oopperassa Dido and Aeneas (Purcell), Damigella (Poppean kruunaus/Monteverdi) sekä Leo (Prinsessa ja villijoutsenet/Kuusisto). Vuonna 2019 Ruut laulaa Zerlinan roolin oopperassa Don Giovanni (Mozart). Syksyllä 2018 Ruut osallistuu Helsinki Lied – kilpailuun yhdessä pianistinsa Niilo Junnikkalan kanssa.

Sanna Iljin on kesällä 2017 Timo Mustakallio-laulukilpailuissa palkittu sopraano. Kesällä 2018 hän voitti kolmannen palkinnon Kangasniemen laulukilpailuissa. Sanna lauloi ammatillisen oopperadebyyttinsä kaudella 2017–18 Jyväskylän Oopperan Carmenissa Frasquitan roolissa.

Sanna Iljin on opiskellut laulua Helsingin konservatoriolla Hanna-Leena Haapamäen johdolla vuosina 2016–18, ja jatkaa lauluopintojaan Helsingin Metropolialla syksyllä 2018.

Sanna Iljin on esiintynyt Helsingin konservatorion tuotannoissa Ilkka Kuusiston Muumioopperassa Miisan roolissa keväällä 2017 ja Monteverdin Poppean kruunauksessa Valletton roolissa syksyllä 2017. Iljin lauloi Kokkolan oopperan tuotannossa Meyerbeerin oopperassa L’etoile du Nord ja Urkuyö ja aaria-festivaalilla kesällä 2017.

Sanna Iljin on myös Sibelius-Akatemialla opiskeleva konserttipianisti, ja on esiintynyt muun muassa HKO:n ja RSO:n solistina, sekä lukuisilla kansainvälisillä festivaaleilla, joista mainittakoon Kyoto International Chamber Music Festival, Berliinin filharmonikoiden Musik Fest-konserttisarja, Kuhmon kamarimusiikki ja Turun musiikkijuhlat.

_____

Kesämatineat jatkuvat sunnuntaisin elokuun loppuun ohjelma 3.6.–26.8.2018. Reilun puolen tunnin mittaiset konsertit alkavat klo 14.00. Lippuun sisältyy Sibeliuksen syntymäkodin opastus konsertin jälkeen.

Konserttiesittelyjen yhteydessä kuullaan otteita Sibeliuksen nuoruuden kirjeistä. Kesänäyttely Jannen kirjeitä musiikista on avoinna Sibeliuksen syntymäkodissa 24.5.–2.9.2018.

Sibeliuksen syntymäkoti, Hallituskatu 11, 13100 Hämeenlinna

Ruut Karhula kuva, Jarkko Tiitinen ja Sanna Iljin kuva, Ilkka Vuorinen.