Kesämatinea 5.8.2018

Sibeliuksen syntymäkoti
5.8.2018 klo 14.00

Linda Suolahti, viulu
Iina Harjula, piano.

Liput ovelta tuntia ennen: 12 / 8 / 5 €

_____

Ohjelma
Op. 79 Kuusi kappaletta viululle ja pianolle
Nro 1 Souvenir (1915)
Nro 2 Tempo di menuetto (1915)
Nro 3 Danse caractéristique (1916)
Nro 4 Sérénade (1916)
Nro 5 Tanz-Idylle (1917)
Nro 6 Berceuse (1917)

Linda Suolahti. Kuva Jaakko Paarvala.

Linda Suolahti (s. 1989) toimii viulistina Suomessa ja ulkomailla. Hän työskentelee Lapin kamariorkesterissa toisena konserttimestarina viimeistellen samalla maisteriopintojaan Minna Pensolan ohjauksessa Sibelius-Akatemiassa. Hän on täydentänyt opintojaan myös Lontoossa Royal College of Musicissa prof. Jan Repkon luokalla Emma Rose Memorial -säätiön stipendiaattina.

Linda esiintyy usein kamarimuusikkona sekä solistisissa tehtävissä. Hän on soittanut muun muassa Hämeenlinnan kaupunginorkesterin solistina sekä Sibelius-Akatemian barokkiensemblen solistina Reinhard Goebelin johdolla. Linda on esiintynyt nuorena taiteilijana muun muassa Kuhmon kamarimusiikissa, Janakkalan musiikkipäivillä, Nurmeksen musiikkiakatemiassa, Sysmän Suvisoitossa, Fiskarsin kesässä sekä Naantalin musiikkijuhlilla ja Heinäveden musiikkipäivillä. Tulevana kesänä 2017 häntä voi kuulla Nurmeksen ja Heinäveden lisäksi myös Meidän Festivaalilla Tuusulassa. Vuodet 2008–14 hän soitti perustamassaan Core -jousikvartetissa, joka saavutti ensimmäisen sijan valtakunnallisessa Erkki Melartin -kilpailussa 2010.

Vuonna 2016 Linda perusti oman kamarimusiikkijuhlan, Kokonainen festivaalin, kotiseudulleen Hämeeseen. Festivaalin idea on tuoda esille tuntemattomia naissäveltäjiä eri aikakausilta sekä esitellä uransa alussa olevien säveltäjien teoksia.

Linda on työskennellyt myös Radion Sinfoniaorkesterissa, Helsingin kaupunginorkesterissa sekä Kansallisoopperan orkesterissa, Chamber Orchestra of Europen yhteistyöprojektissa Englannissa sekä useaan eri otteeseen Sibelius-Akatemian orkesteriproduktioissa. Erkki Lasonpalon ja Santtu Rouvalin perustamassa Helsinki Sinfonietassa hän toimii runko-orkesterissa yhtenä konserttimestareista.

Iiina Harjula. Kuva Jarkko Launonen.

Pianisti Iina Harjula (s. 1986) esiintyy aktiivisesti lied- ja kamarimuusikkona. Tällä hetkellä Iina toimii Sibelius-opistossa apulaisrehtorina, pianonsoiton opettajana ja laulajien säestäjänä.

Musiikin maisteriksi Iina Harjula valmistui Viron musiikki- ja teatteriakatemiasta erinomaisin arvosanoin Ivari Iljan luokalta ja sitä ennen hän opiskeli Metropoliassa Seppo Saloviuksen johdolla. Iinalle läheinen musiikkikaupunki on myös Berliini, jossa hän oli vaihto-opinnoissa Hochschule für Musik ”Hanns Eisler” -oppilaitoksessa  2009 ja myöhemmin 2011 Suomen kulttuurirahaston apurahan avustuksella taiteellista työskentelyä jatkamassa.

Opiskelujen aikana Iina Harjulaa ovat ohjanneet myös monet professorit mestarikursseilla, muun muassa Eero Heinonen, Liisa Pohjola ja Matti Raekallio. Liedmusiikkia hänelle on ohjannut muun muassa Heikki Pellinen, Wolfram Rieger (Berliini) ja Ivari Ilja (Viro), joka teki pitkään yhteistyötä baritoni Dmitri Hvorostovskyn kanssa liedpianistina.

Iina Harjula toimii myös tuottajana ja muusikkona aktiivisesti erilaisissa musiikkiyhdistyksissä. Vuonna 2018 hän on mukana Suomen Liedakatemian hallituksessa, Kokonainen ry:n hallituksessa ja järjestämässä 25. juhlavuoden Tuuloksen kesäkonserttia. Vuonna 2019 Iina Harjula on mukana toteuttamassa Verkatehtaan Vanaja-saliin Sampsa Ertamon kolmiosaista teosta kuudelle flyygelille yhdessä pianistikollegojen ja valotaiteilija Juha Rouhikosken kanssa.

_____

Sibeliuksen syntymäkodin Kesämatineat jatkuvat sunnuntaisin elokuun loppuun, ohjelma 3.6.–26.8.2018. Reilun puolen tunnin mittaiset konsertit alkavat klo 14.00. Lippuun sisältyy Sibeliuksen syntymäkodin opastus konsertin jälkeen.

Konserttiesittelyjen yhteydessä kuullaan otteita Sibeliuksen nuoruuden kirjeistä. Kesänäyttely Jannen kirjeitä musiikista on avoinna Sibeliuksen syntymäkodissa 24.5.–2.9.2018.

Sibeliuksen syntymäkoti, Hallituskatu 11, 13100 Hämeenlinna