Ooh, Hämeenlinna!

Uutta nähtävää Museo Skogsterin perusnäyttelyssä

Museo Skogsterin Ooh Hämeenlinna! -näyttelyn ydin on 24 minuuttia pitkä multivisio, joka kertoo Hämeenlinnan kaupungin vaiheet perustamisesta tähän päivään. Tätä suurempaa kertomusta väritetään uutismaisilla otsikoilla ja tarinoilla kaupunginmuseon kokoelmista. Näyttelyn esineistöä ja kuvia vaihdetaan kerran vuodessa.

Uusin versio avattiin keskiviikkona 6.6.2018. Uutuuksina Toivo ”Timi” Salmisen Hämeenlinnasta 1950-luvulla rakentama pienoismalli, viinilekkeri Kaupunginhotellista, elokuvateatterin Madonna, luksusta 1800-luvulta ja paljon muuta…

Uutuutena mm. Timi Salmisen pienoismalli 1950-luvun Hämeenlinnasta.

Lisäksi julkaistiin esineiden tarinoita syventävä näyttelylehti ja näyttelyä tukevaa verkkosovellusta app.hmlmuseo.fi muokattiin helppokäyttöisemmäksi. Sovelluksessa osallistutaan näyttelyyn äänestämällä parasta uutista, antamalla palautetta sekä jättämällä selfie historiallisissa vaatteissa. Äänestystulos huomioidaan, kun näyttelyn esineitä vaihdetaan seuraavan kerran.

Museo Skogster, Raatihuoneenkatu 8, Hämeenlinna