Taiteiden Yö 24.8.2018

Museo Skogster, klo 18–22

Keuhkoparantolan peli-ilta

Hämeenlinnan Taiteiden Yönä Museo Skogsterissa pelataan ja kokeillaan erilaisia pelejä. Samalla eläydytään parantolamaailmaan Tubi-näyttelyssä. Mukana näytösottelussa Hämeenlinnan shakkikerho, jonka edustajien kanssa voi pelata myös simultaanishakkia.


Kuva Mari Villanen / Pisama Art

Keuhkoparantoloissa oltiin parhaimmillaan tai pahimmillaan vuosia ja pelit olivat suosittua ajanvietettä. Pelaamisen ohessa DJ Tubitohtori soittaa tuberkuloosin sairastaneiden artistien tuotantoa. Tiesitkö, että esimerkiksi Tina Turner, Tom Jones, Carlos Santana, Ringo Star tai John Fogerty ovat sairastaneet tuberkuloosin?

Peliteema jatkuu Ooh, Hämeenlinna! -näyttelyssä, jossa pelataan Tavastepoli-historiapeliä sekä Säästöpankkimuseossa, jossa voi kokeilla liiketunnistuksella toimivaa Säästölipaspeliä. Museo Skogsterin edustalla Raatihuoneenkadulla heitetään tikkaa.

Museo Skogster, Raatihuoneenkatu 8, 13100 Hämeenlinna

Sibeliuksen syntymäkoti, klo 18–22

Jouhikkoyhtye Virna

klo 19 ja 20: Sibelius-opiston jouhikkoyhtye Virna esittää vanhaa kansanomaista musiikkia Suomesta ja Euroopasta jouhikoilla, kanteleella ja nokkahuiluilla.

Tuomas Nikkanen, Nocturne – Yösoitto

klo 21: Pianotaiteilija Tuomas Nikkanen öisissä tunnelmissa.
Chopin – Kuula – Palmgren – Sibelius – Tšaikovski

Museo on avoinna klo 22 asti. Pysyvän näyttelyn ohella esillä on kesänäyttely Jannen kirjeitä musiikista.

Sibeliuksen syntymäkoti, Hallituskatu 11, 13100 Hämeenlinna