Säästöpankkimuseopäivä: Pankkiryöstöjen aikakausi 13.10.2018

la 13.10.2018 klo 14.00
Säästöpankkimuseo ja seminaaritila Anders (Museo Skogsterin toinen kerros)

Rikoskomisario evp Seppo Sillanpää johdattaa kuulujat Säästöpankkimuseopäivän luennossaan pankkiryöstöjen ehkäisyn ja tutkinnan jännittävään maailmaan.

Suomessa alkoi 1980-luvun lopulla pankkiryöstöbuumi, joka kesti 1990-luvun puoliväliin saakka. Rikoskomisario Seppo Sillanpää oli ratkaisemassa yli sataa pankkiryöstötapausta. Luennolla Sillanpää kertoo, miten pankkiryöstöt saatiin poliisin toimenpiteiden ansiosta lähes kokonaan loppumaan. Nykyään pankkiryöstöt ovat edelleen erittäin harvinaisia. Sillanpää esittelee luennolla pankkiryöstöihin liittyviä kuvia omasta henkilökohtaisesta kokoelmastaan.

Sillanpää on yksi Suomen tunnetuimmista poliiseista. Hän on julkaissut uransa kovimpia tarinoita myös 2012 ilmestyneessä muistelmateoksessaan Skoudena stadissa.

Vapaa pääsy ja kahvitarjoilu.

Säästöpankkimuseopäivää vietetään Säästöpankkimuseossa vuosittain Hedvigin nimipäivän tienoilla, joka on 15.10. suomenruotsalaisessa kalenterissa. Ensimmäinen Säästöpankki avattiin Turussa 4. tammikuuta 1823. Pankin ensimmäisen talletuksen teki piika Hedvig Nyström. Säästöpankit ovat suomen vanhin pankkiryhmä ja niiden aatteellisena tarkoituksena oli alunperin tarjota pankkipalveluita etenkin vähävaraisille ja palvelusväelle sekä opettaa kansaa säästäväisyyteen.

Yhteistyössä: Säästöpankkien Tutkimussäätiö

Säästöpankkimuseo, Raatihuoneenkatu 8, 13100 Hämeenlinna