Suomen talvisota ja Unkari 5.12.2018

ke 5.12.2018 klo 17.00
Museo Skogster, seminaaritila Anders

Unkarin kulttuuri- ja tiedekeskuksen johtaja, tohtori Gábor Richly esitelmöi itsenäisyyspäivän aattona, keskiviikkona 5.12. klo 17–19 aiheesta ”Suomen talvisota ja Unkari” Hämeenlinnan kaupunginmuseossa.

Talvisodan aikana koko maailman sympatiat olivat Suomen puolella, mutta vain harvalta valtiolta saapui yhtä paljon apua kuin Unkarilta. Pohjoiseen lähetettiin mm. vapaaehtoispataljoona, sotakalustoa sekä humanitaarista apua. Myös Suomi-kuva muuttui Unkarissa merkittävästi juuri talvisodan vaikutuksesta ja urhoolliseen pohjoiseen veljeskansaan alettiin suhtautua esimerkkinä ja lupauksena paremmasta tulevaisuudesta. Luennon pohjana on talvisodan 75. muistovuoden kunniaksi valmistunut Gábor Richlyn teos Veli veljen puolesta – Talvisota ja Unkari (Docendo, Jyväskylä 2015).

Itsenäisyyspäivän aaton esitelmällä muistetaan samalla Suomen sotiemme myötä säilyttämää vapautta ja itsenäisyyttä.

Vapaa pääsy, kaikki kiinnostuneet tervetuloa!

Järjestäjinä Hämeenlinnan Suomi-Unkari Seura ja Hämeenlinnan Historiallinen Seura yhteistyössä Hämeenlinnan kaupunginmuseon kanssa.

Museo Skogster – seminaaritila Anders, Raatihuoneenkatu 8, 13100 Hämeenlinna