Ilmaispäivä Hämeenlinnan museoissa 19.1.2019

Hämeenlinnan kaupungin syntymäpäivä
la 19.1.2019

Per Brahe. Kuva, Helsingin yliopistomuseo

Hämeenlinnan kaupunki täyttää lauantaina 19.1.2019 380 vuotta. Juhlapäivän kunniaksi kaupungin museoihin on vapaa pääsy. Mukana ilmaispäivässä ovat Hämeen linna, Museo Militaria, Hämeenlinnan Taidemuseo sekä kaupunginmuseon kohteet Museo Skogster, Sibeliuksen syntymäkoti ja Palanderin talo.

Museoiden aukioloajat:

Museo SkogsterHämeenlinnan Taidemuseo ja Museo Militaria klo 11–17

Hämeen linna klo 11–16

Sibeliuksen syntymäkoti ja Palanderin talo klo 12–16

Museo Skogster on aina ilmainen. Nähtävillä on viimeistä viikonloppua Tubi – unohdettu keuhkotauti -näyttely. Opastettu kierros Tubi-näyttelyssä klo 13. Hämeenlinnan syntymäpäivän kunniaksi kannattaa tulla katsomaan myös Ooh, Hämeenlinna! -perusnäyttelyn 24 minuuttinen multivisio kaupungin historiasta.

Sibeliuksen syntymäkodissa on yleisöopastus klo 15 ja Palanderin talossa vapaa kierto omaan tahtiin. Palanderin talossa esitellään hämeenlinnalaista porvariskotia 1800- ja 1900-lukujen taitteessa. Sibeliuksen syntymäkodissa kerrotaan säveltäjämestarin poikavuosista ja 1860–80-lukujen Hämeenlinnasta.