Henkimaailman juttuja

Museo Skogster 22.2.2019–19.1.2020

Ihmisyyteen kuuluu voimakas halu löytää merkityksiä käsin kosketeltavan maailman ulkopuolisille kokemuksille. Ajan myötä eri kulttuureissa on syntynyt runsas uskomusten, uskontojen ja tarinoiden perinne. 

Henkimaailman juttuja -näyttelyssä käsitellään suomalaista ja hämäläistä tarustoa sekä kummia kokemuksia. Uskomuksemme eivät ole muuttumattomia, vaan elävää ja mukautuvaa kulttuuria. Luomme jatkuvasti uusia merkityksiä ja selityksiä.

Myyttinen muinaisuus näyttäytyy tarinoiden ja uskomusten lisäksi nimistössä ja maisemassa. Nykyaikaa lähestyttäessä näyttelyssä käsitellään teemoja kuolleiden hengistä, noituudesta ja kummituksista aina kauhukirjallisuuteen, salatieteisiin ja viihdekulttuuriin.

Exhibition in English

Opastukset

  • Opastettu kierros näyttelyssä päivittäin (ti-su) klo 13.00 yksittäisille vieraille.
  • Kierrokset ryhmille ennakkovarauksella: suomi ja englanti 55 €, Kanta-Hämeen perusopetus ja varhaiskasvatus ilmaiseksi.

Seikkailu lapsille

Näyttelyssä ei ole ikärajaa, mutta aivan pienimmät vieraat tarvitsevat mukaan tutun aikuisen.

Jos henkimaailman jutut jännittävät, pue naulakosta yllesi rohkeusviitta ja etsi Henkimaailman seikkailussa näyttelyyn piiloutuneita henkimaailman hahmoja.

Luentosarja Museokeskiviikoissa

Keväällä alkanut Henkimaailman juttuja -luentosarja jatkuu Museokeskiviikkojen ohjelmapaikalla loka–marraskuussa. Sarjassa kuullaan asiantuntevia puheenvuoroja näyttelyn teemoista. Luennot seminaaritila Anderssissa 9.10.–27.11.2019 keskiviikkoisin klo 17.00.

Hämeenlinnan kaupunginmuseo – Museo Skogster, Raatihuoneenkatu 8, 13100 Hämeenlinna