Hindemith: Das Marienleben 17.3.2019

Paul Hindemith: laulusarja Das Marienleben
su 17.3.2018 klo 14.00
Sibeliuksen syntymäkoti

Annika Leino, sopraano
Kirill Kozlovski, piano

Liput ovelta: 15/13/10 €

Rainer Maria Rilken runoihin pohjautuva laulusarja Das Marienleben oli valmistuessaan (1923) Paul Hindemithin siihen astisen säveltäjäuran merkittävin saavutus. Laulasarjan 15 laulua kuvaavat Jeesuksen äidin Marian vaiheita. Teos pysyi yhtenä säveltäjän suosikkina ja uran merkkipaaluna läpi koko elämän.

Sibeliuksen syntymäkodissa laulusarjan tulkitsevat lupaava sopraano Annika Leino sekä maamme eturivin liedpianisteihin lukeutuva Kirill Kozlovski.

Sopraano Annika Leino valmistui huhtikuussa 2018 musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian oopperakoulutuksesta. Hän on ehtinyt esiintymään jo monipuolisissa oopperarooleissa sekä laulanut solistina mm. Turun filharmonisen orkesterin Nuorten solistien konsertissa. Hänen opettajinaan ovat toimineet Sirkka Parviainen, Kaisu Helminen, Maikki Apajalahti ja Maaria Virmavirta. Tällä hetkellä hän opiskelee Johanna Rusanen-Kartanon johdolla.

Kirill Kozlovski konsertoi säännöllisesti liedpianistina ja solistina Suomessa ja ulkomailla. Hän on esiintynyt yhdessä mm. Jorma Hynnisen, Jekaterina Gubanovan, Monica Groopin, Arttu Katajan sekä Jenni Lättilän kanssa ja saanut liedoppia mm. Dietrich Fischer-Dieskaulta ja Hartmut Hölliltä. Solistina hän on esiintynyt mm. Minskin Filharmonisen orkesterin, Helsingin, Lappeenrannan ja Oulun kaupunginorkestereiden, Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin, Tampere Filharmonian, Jyväskylä Sinfonian sekä Sinfoniaorkesteri Vivo:n kanssa. Kozlovski on valmistunut Sibelius-Akatemiasta musiikin tohtoriksi.

Sibeliuksen syntymäkoti, Hallituskatu 11, 13100 Hämeenlinna