Kerro meille kumma kokemuksesi

Hämeenlinnan kaupunginmuseo kerää ihmisten yliluonnollisia kokemuksia ja suullisessa perinteessä kulkevia selittämättömiä sattumuksia tai myyttejä. Tarinan ei tarvitse olla sinulle itsellesi sattunut tapahtuma, vaan voit kertoa myös tapauksesta, jonka olet kuullut ja joka on sattunut kenties vuosikymmeniä tai vuosisatoja sitten. Yliluonnollisella tarkoitamme sellaista tapahtumaa, jota läsnäolijat eivät ole voineet selittää millään järjellisellä syyllä.

Kaikki vastaukset annetaan nimettömästi, mutta voit halutessasi jättää kyselyn lopussa yhteystietosi museon henkilökunnalle. Kaikkiin kysymyksiin ei ole pakko vastata. Lähettämällä vastauksesi annat Hämeenlinnan kaupunginmuseolle luvan tallentaa vastauksesi museon kokoelmaan sekä käyttää tietoja näyttely- ja tutkimustoiminnassa. Museo Skogsterissa on esillä vuonna 2019 yliluonnollisia kokemuksia käsittelevä Henkimaailman juttuja -näyttely, jossa esitellään myös paikallisia kummitusjuttuja.

Tietoja voi toimittaa lomakkeen avulla, joka avautuu tästä linkistä.

Henkimaailman juttuja, Museo Skogster 22.2.2019–19.1.2020. Kuva Roope Sirola.