Kesämatinea 7.7.2019

Sibeliuksen syntymäkoti
su 7.7.2019 klo 14.00

Riitta Muikku-Piirainen, sopraano
Kalle Virtanen, tenori
Tuomas Nikkanen, piano

Liput ovelta: 15 € aikuiset / 10 € eläk. ja opisk. / 7 € lapset 7–17-vuotta

Kuva Susa Dosa.

Sopraano Riitta Muikku-Piirainen on valmistunut musiikkipedagogiksi Lahden ammattikorkeakoulusta pääaineena laulu vuonna 2007 Risto Saarmanin johdolla. Hän suoritti 2012 ammatilliset erikoistumisopinnot (ent. diplomi) Oulun seudun ammattikorkeakoulussa Airi Tokolan johdolla ja vuonna 2017 ammatillisia lisäopintoja Lahden konservatoriossa. Hän on myös osallistunut useille laulun mestarikursseille.

Riitta Muikku-Piirainen on esittänyt sekä kirkkomusiikkiteoksia että oopperaa. Liedohjelmistosta hän on esittänyt yhdessä pianisti Tuomas Nikkasen kanssa muun muassa Toivo Kuulan, Jean Sibeliuksen, Heino Kasken, Yrjö Kilpisen, Franz Lisztin, Gustaf Mahlerin, Pjotr Tsaikovskin ja Sergei Rachmaninovin lauluja. Pianisti Ramin Rezaein kanssa Riitta Muikku-Piirainen on esittänyt erityisesti persialaisia lauluja ja sävellyksiä. Vuosina 2007–2011 hän oli kiinnitettynä Helsingin filharmonisen kuoron 1. sopraanossa. Tällä hetkellä hän laulaa ja opettaa laulua oman yrityksensä kautta, Respiro Tmi Riitta Muikku. www.respiro.fi.

Kuva Stefanie Tuurna

Tenori Kalle Virtanen on valmistunut muusikoksi Lahden ammattikorkeakoulun Musiikki & -Draamainstituutista sekä Helsingin Konservatoriosta. Hänen opettajinaan ovat toimineet mm. Ronnie Karlsson, Taina Piira, Sirkka Parviainen ja Tehi Sulonen sekä mestarikursseilla Mika Kares, Esko Jurvelin ja Seppo Ruohonen.

Virtasen ooppera- ja operettirooleihin ovat kuuluneet mm. Toivo Kuula (Ertamo / Yllätä ikuinen virta), Sempronio (Haydn /Apteekkari), Eisensten (Strauss/ Lepakko), Siegfried (Straus / DieLustigen Nibelungen), sekä Anfinomo (Monteverdi / Odysseuksen kotiinpaluu). Tenorisolistina hän on laulanut mm. teoksissa Requiem (Mozart), Jouluoratorio (Saint-Säen) sekä Eternal light: a Requiem (Goodall). Lisäksi Virtanen on laulanut Savonlinnan oopperajuhlakuorossa kaudet 2010–2017 sekä 2016 lähtien Suomen Kansallisoopperan lisäkuorossa.

Kuva Susa Dosa.

Tuomas Nikkanen on hämeenlinnalainen pianisti ja säveltäjä, sekä Iittalan musiikkijuhlien taiteellinen johtaja.

Nikkanen nousi kansallisen musiikkielämän tietoisuuteen vuoden 1997 Maj Lind-kilpailun finalistina. Hänen kansainvälisiin kilpailumenestyksiin kuuluu mm erikoispalkinto ”The Best Youngest Performer” Artur Rubinstein-kilpailuissa Bydgoszcissa, Puolassa v. 1998.

Ohjelma
Illalle (A. V. Forsman) op. 17:6
Flickan kom ifrån sin älsklings möte (J. L. Runeberg) op. 37:5
Romance Des-duuri op. 24:9
Den första kyssen (J. L. Runeberg) op. 36:1
Narciss (Bertel Gripenberg; säv. 1925)
Haapa op. 75:3
Koivu op. 75:4
Kaiutar (Larin-Kyösti) op. 72:4
Var det en dröm? (J. J. Wecksell) op. 37:4
Finlandia op. 26 (pianolle sov. 1900)
Tanken (J. L. Runeberg; säv. 1915)

Konsertin yhteistyökumppaninna Iittalan musiikin kesä ry.

Katso Sibeliuksen syntymäkodin Kesämatineoiden 2.6.–25.8.2019 ohjelma. Konsertit alkavat sunnuntaisin klo 14.00. Lippuun sisältyy museon opastus, joka alkaa heti matinean jälkeen. Seuraavana sunnuntaina 14.7. ohjelmapaikalla kuullaan LinnJazz konsertti, joka alkaa jo klo 13.00.

Yhteistyössä: Hämeenlinnan kaupunginmuseo ja Hämeenlinnan Sibelius-seura sekä Sibelius-opisto, Suomen Lied-akatemia ry, Iittalan musiikin kesä ry ja Kokonainen ry

Sibeliuksen syntymäkoti, Hallituskatu 11, 13100 Hämeenlinna