Kesämatinea 18.8.2019

Sibeliuksen syntymäkoti
su 18.8.2019 klo 14.00

Piia-Pauliina Latvala, laulu
Elina Kunnari, piano
Ida Kiiskinen, sello

Liput ovelta: 15 € aikuiset / 10 € eläk. ja opisk. / 7 € lapset 7–17-vuotta

Elina Kunnari (vas. kuva, Joonas Koivunen), Piia-Pauliina Latvala (ylh. oik. kuva, Anniina Simola), Ida Kiiskinen (alh. oik. kuva, Alisa Nolte)

Ohjelmassa Jean Sibeliuksen

Three early pieces for cello and piano

  1. Andantino in C Major
  2. Andante Molto in F Minor
  3. Tempo di valse in F sharp minor ”The Lulu Waltz”

Den första kyssen (J. L. Runeberg) op. 37:1
Se’n har jag ej frågat mera (J. L. Runeberg) op. 17:1
Våren flyktar hastigt (J. L. Runeberg) op. 13:4
Lastu lainehilla (Ilmari Kianto) op. 17:7
Souda, souda sinisorsa (A.V. Koskimies)
Vem styrde hit din väg? (J. L. Runeberg) op. 90:6

Caprice e-molli op. 24:3
Romance Des-duuri op. 24:9
Romance op. 78:2 sellolle ja pianolle

Ida Kiiskinen on Tampereelta kotoisin oleva sellisti. Hän aloitti sellonsoiton ammattiopinnot Turun konservatorion toisella asteella syksyllä 2018 opettajanaan Jukka Perksalo. Ida on osallistunut monille kursseille opettajinaan mm. Joona Pulkkinen, Eeva Rysä ja Sirkka-Liisa Kaakinen-Pilch. Ida on myös innokas kamari- ja orkesterimuusikko.

Piia-Pauliina Latvala on laulaja, joka esiintyy sekä klassisella että kevyemmällä ohjelmistolla. Hämeenlinnasta kotoisin oleva Piia-Pauliina aloitti lauluopinnot Hämeenlinnan Sibelius-opistossa Päivi Hirvikosken johdolla. Ammattiopinnot alkoivat 2018 Turun konservatoriossa Pia Pajalan oppilaana. Hän opiskelee myös sivuaineenaan pop-jazz-laulua ja pianonsoittoa. Piia-Pauliina on osallistunut erilaisille lied- ja mestarikursseille ja haluaisi jatkaa erityisesti liedin parissa klassisen laulun opintoja.

Elina Kunnari on hämeenlinnalainen pianisti. Hän valmistui musiikkipedagogiksi Tampereen ammattikorkeakoulusta ja suoritti lisäksi ylemmän korkeakoulututkinnon E.F. Dall’Abaco -konservatoriossa Italiassa. Elina on täydentänyt opintojaan useilla mestarikursseilla. Hän on esiintynyt niin solistina, liedpianistina kuin kamarimuusikkonakin. Tällä hetkellä hän toimii pianonsoiton opettajana sekä säestäjänä Sibelius-opistossa Hämeenlinnassa.

Katso Sibeliuksen syntymäkodin Kesämatineoiden 2.6.–25.8.2019 ohjelma. Konsertit alkavat sunnuntaisin klo 14.00. Lippuun sisältyy museon opastus, joka alkaa heti matinean jälkeen.

Yhteistyössä: Hämeenlinnan kaupunginmuseo ja Hämeenlinnan Sibelius-seura sekä Sibelius-opisto, Suomen Lied-akatemia ry, Iittalan musiikin kesä ry ja Kokonainen ry

Sibeliuksen syntymäkoti, Hallituskatu 11, 13100 Hämeenlinna