Ilmaispäivä kaupungin museokohteissa 19.1.2020

Per Brahe myönsi Hämeenlinnalle kaupunkioikeudet 1639. Kuva Helsingin yliopistomuseo.

Sunnuntaina 19.1.2020 Hämeenlinnan kaupunki täyttää 381 vuotta ja kaupungin omistamiin museoihin on vapaa pääsy. Tervetuloa mukavalle sunnuntaikävelylle kaupungin museokohteisiin!

Mukana ilmaispäivässä: Hämeenlinnan taidemuseo, Sibeliuksen syntymäkoti, Palanderin talo ja Museo Skogster.

Museo Skogster on avoinna klo 11–17. Huippusuosittu Henkimaailman juttuja -näyttely on esillä viimeistä päivää. Voit osallistua myös näyttelyn nuotiopiiriin, jossa käydään läpi yleisön kummia kokemuksia. Hämeenlinnan syntymäpäivän hengessä kannattaa katsastaa Ooh, Hämeenlinna! -näyttely ja siellä pyörivä video kaupungin historiasta.

Sibeliuksen syntymäkoti ja Palanderin talo ovat avoinna klo 12–16. Molemmissa museoissa eläydytään 1800-luvun lopun Hämeenlinnaan. Yleisöopastus Sibeliuksen syntymäkodissa klo 15.00. Palanderin taloon tutustutaan opastetuilla kierroksilla, jotka aloittavat syntymäpäivänä tihennetysti 15 minuutin välein.

Hämeenlinnan Taidemuseo on avoinna klo 11–17. Kotimaan kasvot -näyttelyssä kuljetaan tunnetuimpien taiteilijoidemme matkassa 1800-luvun lopun suomalaisen maisemaan. Toisena näyttelynä Kalle Carlstedt, jossa perehdytään mestarillisen puupiirtäjän kiehtovaan kuvamaailmaan.