KONSERTTI SIIRTYNYT: Souvenirs – Muistoja siirtyy syyskauteen

Konsertti siirtyi COVID-19-torjuntatoimien takia. Uusi ajankohta on lauantaina 17.10.2020 klo 14.00. Siirry konserttiesittelyyn tästä.

la 14.3.2020 klo 14.00
Sibeliuksen syntymäkoti

Teppo Ali-Mattila, viulu
Marie Körkkö, piano

Liput: 17 / 15 / 13 €, ovelta tai ennakkoon Sibeliuksen syntymäkodista

Muistojen syntyessä ja niiden mieleen palautumisen hetkissä äänet, musiikki ja kuuloaisti ovat erittäin tärkeitä. Tunnekuohun hetkellä kuultu sävelmä voi myöhemmin uudestaan kuultuna kuljettaa meidät hetkessä vuosienkin takaisiin tunnelmiin. Säveltäjät ja muusikot ilmaisevat myös sellaisia kokemuksia, joita voi olla vaikea sanallisesti ilmaista. Musiikin kuulija voi taas peilata kuulemaansa omiin kokemuksiinsa ja tulla näin hyvinkin syvältä kosketetuksi.

Pianisti Marie Körkkö ja viulisti Teppo Ali-Mattila johdattavat kuulijat konserttiohjelmallaan läpi monenlaisten tunnelmien ja muistojen. Ohjelma on raikas yhdistelmä uutta ja hieman vanhempaa: teoksia kuullaan eläviltä ja edesmenneiltä säveltäjiltä. Vuonna 1997 sävelletty Fazil Sayn sonaatti viululle ja pianolle kuullaan tiettävästi ensimmäistä kertaa Suomessa. Jean Sibeliuksen aikalaisen, yhdysvaltalaisen Amy Beachin harvoin kuultu Romanssi viululle ja pianolle pääsee myös estradille. Sibeliuksen ja Arvo Pärtin teoksista monet ovat vakiintunutta ohjelmistoa, mutta tässä kokonaisuudessa nekin saavat uudenlaisen perspektiivin omaan aikaansa.

Kuulija pääsee musiikin johdattelemana sukeltamaan niin musiikin luomiin, kuin myös omiin muistoihinsa, ehkä luomaan uusiakin muistoja.

ohjelma:
Jean Sibelius: Kappaleita viululle ja pianolle op. 78/79/81
Fazil Say: Sonaatti viululle ja pianolle op. 7
Amy Beach: Romanssi viululle ja pianolle op. 23
Arvo Pärt: Spiegel im Spiegel
(kesto noin 55 minuuttia)

Konsertti kuullaan vuoden 2020 aikana usealla paikkakunnalla, joista jo ensimmäiset ovat varmistuneet:
14.3. Sibeliuksen Syntymäkoti, Hämeenlinna
15.3. Villa Gyllenberg, Helsinki
14.6. Järvenpään Taidemuseo, Järvenpää

Sibeliuksen syntymäkoti, Hallituskatu 11, 13100 Hämeenlinna