KONSERTTI PERUTTU: Kuvaja & Nikkanen

Konsertti peruttu koronaviruksen takia. Uusi ajankohta pyritään löytämään syyskauteen.

su 5.4.2020 klo 15.00
Sibeliuksen syntymäkoti


Anna Kuvaja & Tuomas Nikkanen, piano
Mozart – Chopin – Rahmaninov

Liput: 22€ / 18€ (opiskelijat, eläkeläiset, lapset) ovelta tai ennakkoon Sibeliuksen syntymäkodista

Kuva Jouni Harala

Anna Kuvajan ja Tuomas Nikkasen nelikätisen pianomusiikin konsertissa kuullaan Mozartin, Chopinin ja Rahmaninovin musiikkia pianoduolle.

Mozart oli nelikätisen pianomusiikin pioneeri, ja ohjelmassa on Mozartin neljästä nelikätisestä sonaatista, toinen, ihastuttavien melodioiden ja valoisan riemun kyllästämä sonaatti B-duuri Kv358.

Romanttisen pianomusiikin prinssin, Frederic Chopinin tuotannosta on säilynyt vain yksi nelikätinen pianoteos. Konsertissa kuultavat nelikätiset variaatiot irlantilaisesta laulusta D-duuri op.posth (Kk 4 a:6) ovat luultavasti vuodelta 1826. Säilyneestä käsikirjoituksesta puuttuneet sivut on täydentänyt loisteliaasti suuri Chopin-tuntija ja tutkija Jan Ekier.

Konsertin päätteeksi kuullaan Sergei Rahmaninovin kuuden kappaleen sarja nelikätiselle pianoduetolle, op.11. Kappaleissa vaihtelee venäläinen kaiho salongin silmän iskujen, tanssin pyörteiden ja venäläiskansallisten aiheiden kanssa.

Sibeliuksen syntymäkoti, Hallituskatu 11, 13100 Hämeenlinna

Artistit

Anna Kuvaja piti ensikonserttinsa erinomaisin arvosteluin vuonna 2008 Helsingissä. Hän kysytty taiteilija sekä Suomessa että ulkomailla niin solistina, kamarimuusikkona kuin orkesterisoittajanakin. Vuodesta 2010 Kuvaja on toiminut konsertoimisen ohella tuntiopettajana Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa, missä hän on suosittu opettaja.

Vuonna 2016 Anna julkaisi ensimmäisen soololevynsä ”Fluvial” levymerkillä Alba Records. Levy on saanut upeita arvosteluja, mm. 5 tähteä BBC Music Magazine -lehdessä, joka ylisti: ” häikäisevä ensilevy…voimakasta Schubertia”.

Valtion musiikkitoimikunta myönsi Annalle taiteilija-apurahan vuodeksi 2017.

Kuva Susa Dosa

Tuomas Nikkanen nousi kansallisen musiikkielämän tietoisuuteen vuoden 1997 Maj Lind -kilpailun finalistina. Nikkanen voitti myös vuoden 1997 Leevi Madetoja -kilpailun.

Nikkanen konsertoi aktiivisesti ja on hämeenlinnalaisena taiteilijana tuttu ja suosittu artisti Sibeliuksen syntymäkodissa. Vuonna 2015 hän toteutti Sibeliuksen syntymäkodissa äänitetyn Sibelius-levyn yhdessä sopraano Riitta Muikku-Piiraisen kanssa.

Nikkaselle on myönnetty kahteen kertaan (2001, 2015) Suomen kulttuurirahaston apuraha. Hänet on palkittu myös 2018 Turun Sibelius-festivaaleilla parhaasta Sibeliuksen pianotulkinnasta ja 2016 Hämeenlinnan Sibelius-seuran mitalilla ”merkittävästä työstä Sibeliuksen elämäntyön tulkkina”.