Koronatilanteen vaikutukset museovierailuun

edit: 9.10.2020

Hämeenlinnan kaupunki suosittaa kaikille maskien käyttöä kaupungin julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, lisätietoa.

Kaupunginmuseon näyttelyissä on voimassa yllä mainittu maskisuositus. Museon järjestämissä tapahtumissa, joissa turvavälejä on vaikeampaa säilyttää (esim. Museokeskiviikot, Syysmatineat ja Murhamysteerit) edellytämme maskin käyttöä.

Museo Skogster

Nähtävillä ovat kaupungin historian napakasti esittelevä perusnäyttely Ooh, Hämeenlinna! sekä hääromantiikkaa ja upeita pukuja pursuava Kunnes kuolema erottaa. Muista myös Säästöpankkimuseon näyttely.

• asiakkaiden määrää näyttelyissä voidaan tarvittaessa rajoittaa
  • päiväopastukset klo 13 Kunnes kuolema erottaa -näyttelyssä lyhennetty 10 minuutin esittelyksi

Sibeliuksen syntymäkoti

Säveltäjämestarin syntymäkoti kaupungin sydämessä esittelee myös 1860-80-lukujen Hämeenlinnan tunnelmaa.

• asiakasmäärä museossa kerralla maksimissaan 10 henkilöä
  • opastukset päivittäin klo 15 salissa istuen ja lyhennettynä 15 minuuttiin

Palanderin talo

Tutustu hämeenlinnalaiseen porvariskotiin 1800- ja 1900-lukujen vaihteessa. Kotimuseossa vieraillaan pääsylipun hintaan sisältyvillä opastetuilla kierroksilla, jotka aloittavat puolen tunnin välein.

• kierrosten asiakasmäärä on rajattu 5 henkilöön ja kesto lyhennetty 30 minuttiin
  • odotusajan lyhentämiseksi ja ruuhkien välttämiseksi kierroksia voidaan aloittaa normaalia tiheämmällä aikataululla tai samaan aikaan eri puolilta museota

Suojele itseäsi ja muita

Tervetuloa turvallisin mielin museovierailulle. Olemme tehostaneet siivousta ja museoiden kosketeltavat esineet ja rekvisiitta ovat toistaiseksi pois käytöstä. Hämeenlinnan kaupunki suosittaa kaikille maskien käyttöä kaupungin julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, lisätietoa.

• älä tule museoon sairaana, jos koet flunssan oireita siirrä vierailuasi toiseen ajankohtaan
  • muista 1-2 m turvaväli muihin, älä muodosta ryhmiä
  • hyvä käsi- ja yskimishygienia estää tartuntoja, yski nenäliinaan tai hihaan ja pese kädet huolellisesti ennen ja jälkeen vierailun
  • maksa ostoksesi ja pääsyliput kortilla (Museo Skogsteriin on vapaa pääsy)
  • suosittelemme kasvomaskin käyttöä kaikille
Palanderin talon puutarhasta, kuva Tuulia Tuomi.