Taiteiden yö 28.8.2020

Hämeenlinnan Taiteiden yö on vuonna 2013 alkunsa saanut monitaiteinen kaupunkifestivaali, joka järjestetään vuosittain elokuun lopulla. Tapahtumaan ohjelmaa voivat tuottaa niin kulttuurin ja taiteen ammattilaiset kuin harrastajatkin, yksittäiset tekijät, yhdistykset, seurat ja organisaatiot.

Vuonna 2020 Taiteiden yö järjestetään perjantaina 28.8. ja ohjelma on tänäkin vuonna yleisölle maksutonta. Taiteiden yön tapahtumissa huomioidaan voimassa olevat COVID-19 rajoitukset ja toimintaohjeet.

Taiteiden yön karnevaalit ovat houkutelleet vuosittain kaduille, museoihin, gallerioihin, työhuoneisiin sekä muihin tiloihin uusia yleisöjä ja toimijoiden tuttuja kanta-asiakkaita.

Museo Skogster ja Sibeliuksen syntymäkoti avoinna 22.00 saakka

Kohteistamme Taiteiden yössä ovat mukana Museo Skogster ja Sibeliuksen syntymäkoti. Molemmat museot ovat avoinna klo 22.00 asti. Vapaa pääsy.

Ohjelmaa häänäyttelyn teemalla Museo Skogsterissa

  • kukkaseppeletyöpaja klo 18–20
  • YLE:n Elävä arkisto -videoita

Museo Skogsterin Kunnes kuolema erottaa -näyttely puhkeaa kukkaan Taiteiden yönä, kun museovieraat pääsevät sitomaan itselleen seppeleen. Päähine rakennetaan hävikkikukista, luonnonmateriaaleista sekä kotipuutarhan antimista.

Tapahtuman vetää hiilijalanjälkiä hillitsevä luomupuutarhuri ja kukkataiteilija Kaisa Viitamäki HÖRBS-yrityksestä.

Paja järjestetään seminaaritila Anderssissa Museo Skogsterin toisessa kerroksessa. Mukaan mahtuu kerrallaan 10 askartelijaa ja sisään pääsee non-stop aina paikan vapauduttua.

Tilassa on ennalta määritellyt askartelupaikat turvavälien päässä toisistaan.

Lisäksi alakerran Ooh, Hämeenlinna! -näyttelyn näytöllä pyörii YLE:n Elävän arkiston hääaiheisia filminpätkiä 1970-luvulta.