Museokeskiviikkojen luentosarja syyskaudella

Keväällä keskeytynyt luentosarja Kunnes kuolema erottaa -näyttelyn teemoista jatkuu syyskauden Museokeskiviikoissa 7.10.–4.11.2020.

Näyttelyn luentosarjassa kuullaan syksyllä viisi puheenvuoroa häistä ja vihkimisestä, seksistä, rakkaudesta ja parisuhteesta. Puhujina ovat: FT Teemu Keskisarja, Johanna Henttinen – Linnaseutu ry, seurakuntapastori Minna Lappalainen, väitöskirjatutkija Anna Niiranen ja FT Hanna Ranssi-Matikainen.

Tilaisuuden alkavat Museo Skogsterin seminaaritila Andersissa keskiviikkoisin klo 17.00, vapaa pääsy. Luennot ovat katsottavissa myös Microsoft Teams -livetapahtumana Museo Skogsterin näyttelytilassa sekä kotikoneilla. Linkit livetapahtumiin luentojen esittelysivuilla.

Poikkeus: FT Teemu Keskisarjan 7.10. luento järjestetään Wetterin auditoriossa. Keskisarjan luennolle on ennakkoilmoittautuminen sähköpostitse: kaupunginmuseo@hameenlinna.fi.

Kunnes kuolema erottaa -luentosarja

7.10. Syntien, siveysrikosten ja avioelämän historiaa
FT Teemu Keskisarja – huom. luento on muusta sarjasta poiketen Wetterin auditoriossa, ennakkoilmoittautuminen: kaupunginmuseo@hameenlinna.fi

14.10. Yöjuoksulta alttarille – vanhan kansan seurustelu- ja naimatapoja
Johanna Henttinen, Linnaseutu ry

21.10. Papin aamen avioliitolle  häät papin näkökulmasta
seurakuntapastori Minna Lappalainen

28.10. Uutta, vanhaa, sinistä, lainattua – hääpukeutumisen historiaa
väitöskirjatutkija Anna Niiranen

4.11. Toimivan parisuhteen rakennusaineita – tulkinnoista puolison tajuamiseen
FT Hanna Ranssi-Matikainen

Ohjeita: Älä tule luennolle sairaana ja huolehdi turvaväleistä ja hygieniasta. Kasvomaskin käyttö on suositeltavaa. Saliin otetaan rajoitettu määrä kuulijoita, joten varmista paikkasi saapumalla ajoissa (Teemu Keskisarjan luennolle 7.10. on ennakkoilmoittautuminen).

Museo Skogster – seminaaritila Anders, Raatihuoneenkatu 8, 13100 Hämeenlinna