Museokeskiviikkojen luentosarja syyskaudella

Keväällä keskeytynyt luentosarja Kunnes kuolema erottaa -näyttelyn teemoista jatkuu syyskauden Museokeskiviikoissa 7.10.–4.11.2020.

Näyttelyn luentosarjassa kuullaan syksyllä viisi puheenvuoroa häistä ja vihkimisestä, seksistä, rakkaudesta ja parisuhteesta. Puhujina ovat: FT Teemu Keskisarja, Johanna Henttinen – Linnaseutu ry, seurakuntapastori Minna Lappalainen, väitöskirjatutkija Anna Niiranen ja FT Hanna Ranssi-Matikainen.

Tilaisuuden alkavat Museo Skogsterin seminaaritila Andersissa keskiviikkoisin klo 17.00, vapaa pääsy. Luennot ovat katsottavissa myös Microsoft Teams -livetapahtumana Museo Skogsterin näyttelytilassa sekä kotikoneilla. Linkit livetapahtumiin luentojen esittelysivuilla.

Poikkeus: FT Teemu Keskisarjan luennolle oli ennakkoilmoittautuminen. Luentosalin paikat ovat täyttyneet. Voit seurata luentoa selaimella Microsoft Teams -livetapahtumana. Lisäksi näytämme livetapahtuman Museo Skogsterin seminaari- ja näyttelytiloissa.

Kunnes kuolema erottaa -luentosarja

7.10. Syntien, siveysrikosten ja avioelämän historiaa
FT Teemu Keskisarja – huom. luento on muusta sarjasta poiketen Wetterin auditoriossa. (Luentosalin paikat ovat täyttyneet. Voit seurata luentoa tamän linkin kautta selaimella Microsoft Teams -livetapahtumana. Lisäksi näytämme livetapahtuman Museo Skogsterin seminaari- ja näyttelytiloissa.)

14.10. Yöjuoksulta alttarille – vanhan kansan seurustelu- ja naimatapoja
Johanna Henttinen, Linnaseutu ry

21.10. Papin aamen avioliitolle  häät papin näkökulmasta
seurakuntapastori Minna Lappalainen

28.10. Uutta, vanhaa, sinistä, lainattua – hääpukeutumisen historiaa
väitöskirjatutkija Anna Niiranen

4.11. Toimivan parisuhteen rakennusaineita – tulkinnoista puolison tajuamiseen
FT Hanna Ranssi-Matikainen

Ohjeita: Älä tule luennolle sairaana ja huolehdi turvaväleistä ja hygieniasta. Käytä kasvomaskia. Saliin otetaan rajoitettu määrä kuulijoita, joten varmista paikkasi saapumalla ajoissa (Teemu Keskisarjan luennolle 7.10. oli ennakkoilmoittautuminen).

Museo Skogster – seminaaritila Anders, Raatihuoneenkatu 8, 13100 Hämeenlinna