Museokeskiviikko: Syntien, siveysrikosten ja avioelämän historiaa 7.10.2020 (täynnä)

edit 2.10.2020: Luentosalin paikat ovat täyttyneet, joten ennakkoilmoittautuminen on päättynyt. Voit seurata luentoa tamän linkin kautta selaimella Microsoft Teams -livetapahtumana. Lisäksi näytämme livetapahtuman Museo Skogsterin seminaari- ja näyttelytiloissa.

ke 7.10.2020 klo 17.00
Wetterin auditorio

FT Teemu Keskisarja aloittaa Museokeskiviikkojen Kunnes kuolema erottaa -luentosarjan syyskauden. Luento järjestetään muusta sarjasta poiketen Wetterin auditoriossa.

Wetterin auditorioon mahtuu koronarajoitukset huomioiden 65 kuulijaa. Paikat ovat nyt täynnä ja ennakkoilmoittautuminen luennolle on päättynyt.

Voit seurata luentoa tamän linkin kautta selaimella Microsoft Teams -livetapahtumana. Lisäksi näytämme livetapahtuman Museo Skogsterin seminaari- ja näyttelytiloissa.

© Hanna Weselius / Siltala

Keskisarja puhuu 1700-luvun rikoksista ja rangaistuksista. Luento käsittelee myös kirkon tabuja ja sukupuolielämää havumetsän huminassa, savupirtin hämärässä. Keskisarja on tutkinut perversioiden ja tavallisen sukupuolikäyttäytymisen historiaa eri oikeuslähteistä.

FT Teemu Keskisarja on yksi Suomen tunnetuimmista historioitsijoista. Hän on kirjoittanut parikymmentä tietokirjaa, joiden aiheina ovat sota, suomalaisuusliike, rikoshistoria ja talouden kohtalonhetket. Keskisarja on kysytty puhuja, jonka yleistajuiset luennot herättävät ajatuksia ja joskus kuohauttavat tunteitakin.

Museokeskiviikot 7.10.–4.11.2020

Keväällä keskeytynyt luentosarja Kunnes kuolema erottaa -näyttelyn teemoista jatkuu syyskauden Museokeskiviikoissa. Luvassa on puheenvuoroja häistä, seksistä, rakkaudesta ja parisuhteesta.

Tilaisuuden alkavat keskiviikkoisin klo 17.00. Normaalisti paikkana on Museo Skogsterin seminaaritila Anders, mutta FT Teemu Keskisarjan luento 7.10. kuullaan poikkeuksellisesti Wetterin auditoriossa ja luennolle oli ennakkoilmoittautuminen (paikat täynnä ja ilmoittautuminen on päättynyt).

Kunnes kuolema erottaa -luentosarja:

7.10. Syntien, siveysrikosten ja avioelämän historiaa
FT Teemu Keskisarja – huom. luento on muusta sarjasta poiketen Wetterin auditoriossa. (Luentosalin paikat ovat täyttyneet. Voit seurata luentoa tamän linkin kautta selaimella Microsoft Teams -livetapahtumana. Lisäksi näytämme livetapahtuman Museo Skogsterin seminaari- ja näyttelytiloissa.)

14.10. Yöjuoksulta alttarille – vanhan kansan seurustelu- ja naimatapoja
Johanna Henttinen, Linnaseutu ry

21.10. Papin aamen avioliitolle  häät papin näkökulmasta
seurakuntapastori Minna Lappalainen

28.10. Uutta, vanhaa, sinistä, lainattua – hääpukeutumisen historiaa
väitöskirjatutkija Anna Niiranen

4.11. Toimivan parisuhteen rakennusaineita – tulkinnoista puolison tajuamiseen
FT Hanna Ranssi-Matikainen

Luennot ovat katsottavissa Microsoft Teams -livetapahtumana myös Museo Skogsterin näyttelytilassa sekä kotikoneilla.

Ohjeita: Älä tule luennolle sairaana ja huolehdi turvaväleistä ja hygieniasta. Käytä kasvomaskia. Saliin otetaan rajoitettu määrä kuulijoita, joten varmista paikkasi saapumalla ajoissa. Keskisarjan luennolle oli ennakkoilmoittautuminen, joka on paikkojen täytyttyä nyt päättynyt.

Museo Skogster – seminaaritila Anders Raatihuoneenkatu 8 ja Wetterin auditorio Wetterhoffinkatu 2, 13100 Hämeenlinna