Syysmatinea 1.11.2020

Sibeliuksen syntymäkoti
su 1.11.2020 klo 14.00

Ruut Karhula, sopraano
Niilo Junnikkala, piano

Liput ovelta tai ennakkoon Sibeliuksen syntymäkodista:
15 € aikuiset / 10 € eläk. ja opisk. / 7 € lapset 7–17-vuotta

Ohjelma: Jean Sibelius
Lastu lainehilla op. 17:7 (Ilmari Kianto)
Den första kyssen op. 37:1 (Johan Ludvig Runeberg)
Flickan kom ifrån sin älsklings möte op. 37:5 (Johan Ludvig Runeberg)
Kyllikki op. 41 – I Largamente, II Andantino, III Commodo
Kaiutar op. 72:4 (Larin Kyösti)
Men min fågel märks dock icke op. 36:2 (Johan Ludvig Runeberg)
Illalle op. 17:6 (A. V. Forsman-Koskimies)

Ruut Karhula. Kuva, Jarkko Tiitinen.

Sopraano Ruut Karhula opiskelee laulua Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa laulutaiteen koulutusohjelmassa Sirkka Parviaisen johdolla. Vuonna 2018 Ruut valmistui Helsingin konservatorion ammatilliselta toiselta asteelta laulu pääaineenaan ja vuonna 2017 hän valmistui pianopedagogiksi Lahden Ammattikorkeakoulusta. Ruut on osallistunut muun muassa Ulla Raiskion, Airi Tokolan, Sirkka Parviaisen, Hartmut Höllin ja Suomen Lied-Akatemian mestarikursseille.

Ruutin sydän sykkii sekä oopperalle että lied-musiikille, ja hän on myös erityisen kiinnostunut uudesta musiikista. Oopperarooleista mainittakoon Didon rooli oopperassa Dido and Aeneas (Purcell), Damigella oopperassa Poppean Kruunaus (Monteverdi) sekä Leo oopperassa Prinsessa ja villijoutsenet (Kuusisto).

Lauluopintojensa ohella Ruut toimii myös managerina ja kulttuurituottajana.

Niilo Junnikkala. Kuva, Kari Junnikkala.

Pianisti, säveltäjä Niilo Junnikkala on opiskellut pianonsoittoa Lahden Konservatoriossa Peter Lönnqvistin ja Sibelius-Akatemiassa Teppo Koiviston ja Risto-Matti Marinin johdolla sekä sävellystä Igor Rogaljovin sävellysluokalla. Hän on osallistunut mm. Eero Heinosen, Olli Mustosen, Boris Bermanin ja Robert Levinin mestarikursseille.

Soolo-ohjelmiston lisäksi Junnikkala on esittänyt runsaasti kamarimusiikkia ja liediä sekä toiminut säestäjänä. Kuluvan vuoden sooloprojekteihin lukeutuu mm. Bachin Partitojen kokonaisesitys.

Junnikkalan sävellystuotantoon kuuluu soolopianoteoksia, yksinlauluja, kamari- ja kuoromusiikkia sekä sinfonia. Lisäksi hänellä on laajahko toistaiseksi julkaisematon kirjallinen tuotanto, johon kuuluu mm. novelleja, esseitä ja romaani.

Vuodesta 2018 alkaen Junnikkala on toiminut Sibelius-Akatemiassa partituurinsoiton opettajana.

Yhteistyössä: Hämeenlinnan kaupunginmuseo, Hämeenlinnan Sibelius-seura ry ja Suomen Lied-akatemia ry.


Katso Syysmatineat Sibeliuksen syntymäkodissa 11.10.–29.11.2020 konserttisarjan ohjelma. Konsertit alkavat pääosin sunnuntaisin klo 14.00. Lippuun sisältyy museon lyhyt esittely, joka alkaa heti matinean jälkeen.

Ohjeita: Älä tule konserttiin sairaana, muista hygienia ja säilytä turvallinen etäisyys muihin. Käytä kasvomaskia. Paikkoja on rajoitetusti (25 kpl), joten saavu hyvissä ajoin tai varaa paikkasi ennakkoon Sibeliuksen syntymäkodista.

Sibeliuksen syntymäkoti, Hallituskatu 11, 13100 Hämeenlinna