Syysmatinea 8.11.2020

Sibeliuksen syntymäkoti
su 8.11.2020 klo 14.00

Maija Turunen, sopraano
Tatu Eskelinen, piano

Liput ovelta tai ennakkoon Sibeliuksen syntymäkodista:
15 € aikuiset / 10 € eläk. ja opisk. / 7 € lapset 7–17-vuotta

Kuva Mariola Aniolek.

Ohjelma: Jean Sibelius
Våren flyktar hastigt (Johan Ludvig Runeberg) op. 13:4
Kyssens hopp (Johan Ludvig Runeberg) op. 13:2
Drömmen (Johan Ludvig Runeberg) op. 13:5
En slända (Oscar Levertin) op. 17:5
Illalle (A. V. Forsman-Koskimies) op. 17:6
Lastu lainehilla (Ilmari Kianto) op. 17:7
Arioso (Johan Ludvig Runeberg) op. 3
Svarta Rosor (Ernst Josephson) op. 36:1
Kuusi op. 75:5
Scène Romantique op. 101:5
Kyläkirkko op. 103:1
Myrsky op. 103:4

Maija Turunen ja Tatu Eskelinen aloittivat yhteistyön liedin parissa syksyllä 2016. Ohjaajina ovat toimineet Ilmo Ranta, Heikki Pellinen ja Joonas Pohjonen sekä useat opettajat Sibelius-Akatemian laulumusiikin studiossa. Yhteistyötä on hiottu myös Anne-Sofie von Otterin ja Bengt Forsbergin liedin mestarikurssilla. Turunen ja Eskelinen osallistuivat Helsinki lied-kilpailuun syksyllä 2018.

Maija Turunen opiskelee klassista laulua Sirkku Wahlroos-Kaitilan johdolla Metropolia ammattikorkeakoulun musiikkipedagogin tutkintoon tähtäävässä koulutuksessa. Hän on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta keväällä 2017 musiikkiteknologian aineryhmästä. Sibelius-Akatemiassa hän opiskeli myös laulua Outi Kähkösen johdolla. Lisäksi Turunen on kartuttanut osaamistaan mm. Mikko Frankin ja Rilla Kyykän sekä Monica Groopin mestarikursseilla. Keväällä 2019 Maija nähtiin Metropolian tuottamassa, Fedrik Paciuksen Kung Karls Jakt-oopperassa Andra Hofdamen roolissa. Maija suorittaa myös jatko-opintoja Sibelius-Akatemian tohtorikoulutuksessa aiheenaan historialliset lauluäänitteet. Turusen opintoja ovat tukeneet Sibelius-Akatemian tukisäätiö sekä Selim Eskelinin säätiö.

Tatu Eskelinen viimeistelee pianonsoiton maisteriopintojaan Sibelius-Akatemiassa opettajanaan professori Erik T. Tawaststjerna Hänen aiempia opettajiaan ovat Antti Siirala, Jussi Siirala, Jaakko Untamala, Otto Korhonen ja Anitta Hirvikangas. Tärkeää lisäoppia Eskelinen on saanut kymmenien huippupianistien mestarikursseilta, joista mainittakoon Akiko Ebi, Janina Fialkowska, Paavali Jumppanen ja Janne Mertanen. Eskelinen on soittanut orkestereiden solistina Suomessa, Norjassa ja Venäjällä. Lisäksi hän on esiintynyt mm. Belgiassa, Hollannissa, Islannissa, Italiassa ja Unkarissa. Keväällä 2019 Eskelinen sai kansainvälistä tunnustusta saavutettuaan finaalipaikan ja erikoispalkinnon kilpailun parhaasta v. 1900 jälkeen sävelletyn teoksen esityksestä Nordic Piano Competition -kilpailussa Ruotsin Ingesundissa. Samana keväänä hänet palkittiin myös Sibelius-Akatemian Helmi Vesa-kilpailussa. Eskelinen valittiin karsinnasta ainoana pohjoismaisena pianistina Wienin kansainväliseen Beethoven-kilpailuun 2021. Eskelistä ovat tukeneet mm. Pro Musica -säätiö, Suomen Kulttuurirahaston Pohjois-Karjalan rahasto sekä Sibelius-Akatemian tukisäätiö.

Yhteistyössä: Hämeenlinnan kaupunginmuseo, Hämeenlinnan Sibelius-seura ry ja Suomen Lied-akatemia ry.


Katso Syysmatineat Sibeliuksen syntymäkodissa 11.10.–29.11.2020 konserttisarjan ohjelma. Konsertit alkavat pääosin sunnuntaisin klo 14.00. Lippuun sisältyy museon lyhyt esittely, joka alkaa heti matinean jälkeen.

Ohjeita: Älä tule konserttiin sairaana, muista hygienia ja säilytä turvallinen etäisyys muihin. Käytä kasvomaskia. Paikkoja on rajoitetusti (25 kpl), joten saavu hyvissä ajoin tai varaa paikkasi ennakkoon Sibeliuksen syntymäkodista.

Sibeliuksen syntymäkoti, Hallituskatu 11, 13100 Hämeenlinna